|

Derviş ile Akcan düellosu

Bakan Derviş ve Bakan Akcan Devlet İhale Yasası nedeniyle karşılıklı suçlamalarda bulundular.

Yeni Şafak
00:00 - 25/10/2001 Perşembe
Güncelleme: 14:46 - 16/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------

---------------------- manset ---------------------

----------------------- spot ------------------------------------------------ spot -------------------------

Kemal Derviş'in MHP'li bakanlarla arası bir türlü düzelmiyor. Ulaştırma eski bakanlarından Enis Öksüz, Tarım Bakanı H.Yusuf Gökalp ve Başbakan Yardımcısı ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile söz dalaşına giren Devlet Bakanı Kemal Derviş dün de ihale yasası konusunda MHP'li Bayındırlık Bakanı Abdülkadir Akcan ile söz düellosuna girdi.

Ekonomik program kapsamında en önemli düzenlemelerden olan Devlet İhale Yasası, Devlet Bakanı Kemal Derviş ile Bayındırlık Bakanı Abdülkadir Akcan arasında söz düellosuna neden oldu.

Bakan Derviş'in Kamu İhale Yasa Tasarısı ile ilgili, "15 Ekim'de Meclis'e sunulması gerekiyordu. Ama sevkedilemedi. Bir an önce yürürlüğe girmeli" demesi üzerine, Bayındırlık Bakanı Abdülkadir Akcan bir açıklama yaptı. Akcan, Derviş'in açıklamasına tepki göstererek, "Derviş, neye istinaden bunları söyledi, bilmiyorum. Tasarının, 15 Ekim'de Meclis'e sevkedilmesi bütçe nedeniyle gecikti" dedi. Akcan, Derviş'in söz konusu yasa hakkında herhangi bir görüşme talebinde bulunmadığını da belirtti.

KAVGA SATIŞ GETİRDİ

Piyasalar, Devlet Bakanı Kemal Derviş ve Bayındırlık Bakanı Abdülkadir Akcan'ın İhale Yasa Tasarısı'nda polemiğe girmesiyle hareketli gün geçirdi. Ulusal 100 Endeksi ilk seansta yüzde 0.22'lik artışla 9.688 puana çıkması sonrasında, ikinci seans açıklamaların gölgesinde hareketli seans yaşandı. Endeks en yüksek 9.812 puanı görmesi ardından, gelen satışlarla günü yüzde 0.92 kayıpla 9.578 puandan kapattı. Toplam işlem hacmi ise 496 trilyon lira olarak gerçekleşti. Döviz piyasasında dolar 1 milyon 603 bine inerken, bono faizleri 2 puan geriledi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
23 yıl önce