|

Emekliye bayram müjdesi

Milyonlarca emekli maaşlara yapılacak zam haberleri ile büyük bir heyecan yaşamaya başladılar. Özellike 1-8 Haziran ile, 1-17 Ağustos arasında ikramiye alacak olan emeklilere her iki ayda da erken maaş ödenmesi gündeme geldi. Yapılacak zam miktarı ile yüzleri gülecek olan emeklilerin zam oranı 3 Temmuz'da belirlenecek. Buna göre emeklinin alacağı en düşük zam tutarı da belli olacak. Enflasyona bağlı olarak artış göstermesi beklenen maaşların yüzde 5-5.5 oranında olması bekleniyor. Peki emekli maaşları ve emekli bayram ikramiyeleri bayramdan önce yatacak mı?

Yeni Şafak
10:54 - 30/05/2018 Çarşamba
Güncelleme: 11:03 - 30/05/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Emeklilere Ramazan ve Kurban bayramları öncesi biner lira bayram ikramiyesi kısa süre önce yasalaşmıştı.
Emeklilere Ramazan ve Kurban bayramları öncesi biner lira bayram ikramiyesi kısa süre önce yasalaşmıştı.

Yaklaşık 12.3 milyon emekli birkaç haftadır müjde üstüne müjde alıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu da bir açıklama yaparak emeklilerin sevincine sevinç kattı. Emeklilerin merak ettiği konu bahsedilen emekli ikramiyesi ödemesinin bayramdan önce yatıp yatmayacağı. İşte bu sorunun yanıtı haberimizde...

Son dönemde emekli ikramiyeleri ile ilgili sıkca açıklamalar yapılırken emekli maaşlarına yapılacak zammın detayları da vatandaşlar tarafından oldukça merak edilen konuların başında geliyordu. Bu yıl emekli maaşına zam Temmuz ayında yapılacak. Emekliye yapılacak zam da en belirleyici etken enflasyon oranları olacak. Buna göre en düşük ve en yüksek emekli maaşına yapılacak zam tutarları da netleşmeye başladı. Yapılacak zam miktarı ile emeklinin alacağı en düşük maaş ne kadar olacak? Peki emekliye Ramazan Bayramı ikramiyesi ne zaman verilecek? Vatandaşların merak içinde aradığı bu sorunun cevabı sizlerle....

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ BAYRAMDAN ÖNCE YATACAK MI?

Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu, emekli ikramiyesinin ne zaman yatacağını açıkladı. Bakan Sarıeroğlu, Ramazan Bayramı öncesinde vatandaşları daha da rahatlatmak adına hem emekli maaşı hem de ikramiye ödemelerini öne aldıklarını belirterek, "Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerimizin ikramiyelerini 7 Haziran'da ödeyeceğiz. SSK emeklilerimizin emekli ikramiyelerini de 8 Haziran'da vereceğiz" dedi.

EMEKLİ MAAŞI NE ZAMAN ÖDENECEK?

Bakan Sarıeroğlu, emekli maaşlarının ödenme tarihlerini de şöyle açıkladı: Emekli Sandığı'ndaki emeklilerimizin maaşlarının ayın 1'i ile 5'i arasında, SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarının da 11-12-13 Haziran'da ödemelerini gerçekleştireceğiz. İnşallah bu ödemelerinizin hayırlı olmasını temenni ediyorum.

EMEKLİ MAAŞI VE EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NASIL ÖDENECEK?

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylık ödemeleri tahsis numarasının son rakamına göre yapılacak. Buna göre son rakamı 5, 7 ve 9 olanlara 11 Haziran, 1, 3 ve 8 olanlara 12 Haziran ve 0, 2, 4 ve 6 olanlara 13 Haziran tarihlerinde ödeme yapılacak. Emeklilere Ramazan ve Kurban bayramları öncesi biner lira bayram ikramiyesi kısa süre önce yasalaşmıştı. İlk bin liralık ikramiye açıklanan takvime göre haftaya emeklilerin hesaplarına yatacak. Mevcut uygulamada, memur emeklileri maaşlarını her ayın 1'i ile 5'i arasında alıyor. SSK emeklilerine maaş ödemeleri ayın 17'si ile 26'sı arasında, Bağ-Kur emeklilerine ise 25'i ile 28'i arasında yapılıyor. Çalışma Bakanlığı'nın kararıyla SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş ödemeleri bayram öncesine çekilmiş oldu.

#Emekli
#İkramiye
#Bayram
#Ramazan Bayramı
#Maaş
#Emekli maaşı
#SSK
#Bağ-Kur
#Emekli Sandığı
6 yıl önce