|

Erdoğan: Salla başını al maaşını devri bitti

Devletin kapısından adımını atınca 'salla başını al maaşını' durumu yaşandığını söyleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Hükümeti'nin bu duruma son vermek üzere harekete geçtiğini söyledi.

Yeni Şafak
01:00 - 13/11/2003 Perşembe
Güncelleme: 11:56 - 21/06/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
Erdoğan: Salla başını

al maaşını devri bitti
---------------------- manset ---------------------

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, devlette "salla başını al maaşını" devrini bitirmek için harekete geçtiklerini söyledi. Türkiye İş Kurumu'nun 2. Olağan Kongresi'ne katılan Erdoğan, özelleştirmeyi bir ihanet gibi görenlerin yanılgı içinde olduğunu belirterek, devlet kurumlarının devletin bütçesine yük olmaya başladığında bu kurumları tutmanın anlamı olmadığını söyledi.

Devlette kontrol yok

Erdoğan, "Devletin kapısından adımını atınca 'salla başını al maaşını' durumu yaşanıyor. Özel sektörde işveren kurumunu ayakta tutmaya mecburdur. Devlet de ise, kontrol yok. Böyle olunca halinden memnun olanlar çok oluyor" dedi.

Başbakan Erdoğan, Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nü kapatarak hizmet alımı yoluna gideceklerini kaydetti. Başbakan, devletin iş imkanı yaratmaktan çıkması gerektiğini belirterek, "Devlet kapısı artık istihdam kapısı olmayacaktır. Girişimcilerin, yatırımcıların sayısını arttırmak zorundayız. Elinde imkanı olan herkes üretmek zorundadır. Paradan para kazanma devri bitmiştir" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan konuşmasında, iftar çadırları ile ilgili olarak, "Bu çadırlar, işsiz insanların onurunu kırıyor" diyen DİSK Başkanı Süleyman Çelebi'ye de cevap verdi. Bazı olaylara ideolojik yaklaşmanın doru olmayacağını hatırlatan Başbakan Erdoğan, fakir fukara halkın yararlanabilmesi için kurulan iftar çadırlarını birer "oksijen çadırı" olarak gördüğünü söyledi. Erdoğan, çadırların şu anda Türkiye'nin gerçeği olduğunu kaydederek, "Yapabiliyorsanız, hep birlikte, işsizliği önleyelim, işsizliğe çözüm olalım. Yapamıyorsanız iftar çadırlarını neden eleştriyorsunuz? İftar çadırları birer oksijen çadırıdır. Biz hastayı oksijen çadırından ne zaman kurtaracağız diye çabalıyoruz" ifadesini kullandı.

Asgari ücret artacak

Konuşmasında, şu andaki asgari ücreti insani bulmadığını da belirten Erdoğan, yeni asgari ücretin belirlenmesi için çalışmalara başlandığını bildirdi.

Projeler öncelik sırası verilerek tamamlanacak
Başbakan Erdoğan, kamuda 5 binin üzerinde proje bulunduğunu, bu projelerin tribünlere oynayarak hazırlandığını, ancak hiçbir işlevi olmayan birçok proje bulunduğunu kaydetti. Birkaç beton atıldıktan sonra buralarda yolsuzluklar yapıldığına dikkat çeken Erdoğan, projeler içerisinde öncelik sıralaması yaparak projeleri bitireceklerin kaydetti. Erdoğan konuşmasında mevduatlara verilen hazine garantisine de değinerek, "Bize ödemeyin diyorlar ama orada da mağdur olan 300 bin-350 bin insan var. Bu insanlar da yalan haberlere inanıyorlar. Bunun bedeli de 9 katrilyonu buluyor. Ancak önümüzdeki yıldan itibaren mevduata hazine garantisini kaldıracağız. Güçlü olan banka ayakta kalacak" dedi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
20 yıl önce