|

Geçen yılki rakamı yakalarız

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, “Ülke olarak zor zamanlar geçirdik. Ama vatandaş ülkesine güveniyor. 2016 verimli bir yıl olacak. Geçen yılki konut satış rakamlarını yakalarız” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/10/2016 Perşembe
Güncelleme: 01:50 - 27/10/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Emlak Konut GYO'nun Anadolu'da ilk duraklarından biri Konya oldu. Gelir paylaşım modeliyle Torkam İnşaat'ın 700 milyon liralık yatırım yaptığı Temaşehir Konya projesi Konya'nın en değerli bölgelerinden Meram'ın merkezine konumlanıyor. Kentin ilk ve tek gelir paylaşım modeli projesi olma özelliğini taşıyan Temaşehir Konya'da 740 konut, 165 dükkan yer alıyor.



ÖNCELİĞİMİZ KAR DEĞİL


Emlak Konut olarak Konya'ya kar amaçlı gelmediklerini vurgulayan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum; “Meram da bu arsayı satın aldığımızda amacımız buradan kar elde etmek olmadı. Önceliğimiz Emlak Konutun getirmiş olduğu kaliteli konut projesi anlayışını İstanbul'un dışına taşıyarak Konya'mıza adım atmak oldu. Konya Meramda Emlak Konut markası ile bir proje geliştirmek arzusu ile yola çıkmış olduk. Bu projede bölgede eksikliğini hissettiğimiz okul, cami, bağlantı yolları ve donatı alanları gibi altyapı yatırımlarımız da yer alacak” dedi.



KONYA CANLI BİR KENT


Konya'nın konut sektöründe de Türkiye'nin en canlı şehirleri arasında yer alındığına dikkat çeken Kurum, “2015 yılında Türkiye genelinde satılan 1 milyon 290 bin konutun, 31 bin adedi Konya'da satıldı. 2016 yılı Eylül ayı istatistikleri yayınlandı buna göre bu yıl Eylül ayı itibariyle Türkiye genelinde satılan 936 bin konutun yaklaşık 22 bin adedi Konya satıldı” diye konuştu. 15 Temmuz sonrası tüm projeler kapsamında yapılan kampanyadan çok başarılı sonuçlar elde edildiğini anlatan Kurum, şunları kaydetti: Bundan sonra Konya gibi diğer şehirlerimizde de bu tür projeler geliştirme konusunda daha istekli olacağız. 2016 sektör açısından 2015 gibi verimli bir yıl olacak. Geçen yılki konut satış rakamlarını yakalanabileceğiz.”


#Emlak Konut
#Konya
#İnşaat
#Murat Kurum
8 yıl önce