|

Güneş enerjisi yatırımlarına VHV Reasürans güvencesi

Günümüzde birçok ülke güneş enerjisi üretimini daha çok teşvik etmeye başladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/04/2018 Pazartesi
Güncelleme: 00:28 - 30/04/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
VHV Reasürans Genel Müdürü Maximilian Stahl
VHV Reasürans Genel Müdürü Maximilian Stahl

Türkiye’de de teşviklerle birlikte bu alanda yatırımların hız kazandığını belirten VHV Reasürans Genel Müdürü Maximilian Stahl, bu tür yatırımların riske çok açık olduklarının altını çizerek, “Girişimcilerin bu yöndeki yatırım planlarının içine mutlaka sigortayı da dahil etmeleri gerekir” diye konuştu. Türkiye’de VHV olarak faaliyete başladıkları günden bugüne 1.5 yılın geride kaldığını belirten Stahl, “Almanya’da güçlü olduğumuz yenilenebilir enerji sigortaları konusundaki tecrübemiz ile Türkiye’de hızla büyümeye başlayan güneş enerjisi yatırımlarına yönelik Mapfre Sigorta ile ortak geliştirdiğimiz ürünümüzle kısa bir süre içinde bu alanda pazar lideri olmayı başardık. Birçok güneş enerjisi santraline (GES) teminat sağlarken,

ülkenin önde gelen enerji şirketlerinin yurtdışında yapmaya başladıkları güneş enerjisi yatırımlarına da teminat sağlama konusunda çalışıyoruz” dedi.

‘PAHALI BİR GÜVENCE DEĞİL’

Söz konusu güvenceye sahip olmanın pahalı olmadığını ifade eden Stahl, yatırım yapılan tesislerdeki risk çalışmaları sonrasında belirlenen primin toplam yatırımın %1’ini dahi aşmadığını kaydetti. Stahl, güvence ile güneş santrallerinde herhangi bir fiziksel hasardan bağımsız, olumsuz hava koşulları nedeniyle güneş ışınlarının düşük seviyede kullanılabilmesi sonucu oluşan kâr kayıplarının da teminat altına alınabildiğinin altını çizdi.

#Türkiye
#Maximilian Stahl
6 yıl önce