|

Halden anlayan ‘Kabine’

Farklı sektörleri biraraya getirerek üyeler arasında ticaretin gelişmesine aracılık eden Patronlar Platformu, Afrika pazarını radarına aldı. Hedeflerini anlatan Platformun Başkanı Abdullah Küçükoğlu, bakanların iş düyasından olmasının önemli olduğunu vurguladı. Küçükoğlu, “Damdan düşenin halinden damdan düşen anlar. Damdan düşen orada. Ticarette yaşanan sıkıntıların yeni kabineyle aşılacağını düşünüyoruz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/07/2018 Cumartesi
Güncelleme: 01:08 - 14/07/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Platformun Başkanı Abdullah Küçükoğlu, bakanların iş düyasından olmasının önemli olduğunu vurguladı.
Platformun Başkanı Abdullah Küçükoğlu, bakanların iş düyasından olmasının önemli olduğunu vurguladı.

Alışıla geldiğimizin ötesinde bir oluşum Patronlar Platformu. 200 üyesi ile ayda üç kez sabah 6.30’da buluşup iş konuşuyorlar, sonra herkes işinin başına gidiyor. Matbadan inşaata, lojistikten gıdaya, beyaz eşyadan doğramaya kadar değişik sektörlerden iş insanının bir aya geldiği Patronlar Platformu’nun yıllık değerlendirme toplantısı İstanbul’da yapıldı. Patronlar Platformu Genel Başkanı Abdullah Küçükoğlu, yeni dönem hedeflerini ve faaliyetlerini Yeni Şafak’a anlattı. Cumhurbaşkanlığı kabinesindeki değişimle söze başlayan Küçükoğlu; bürokrasinin, iş dünyasının ve çağın hızına yetişemediği tespitini yaptı.

SIKINTILARIN ÖNÜ AÇILACAK

Bakanların iş dünyasından olmasının önemli olduğunu vurgulayan Küçükoğlu, "İnşallah bu süreçte bürokrasi önümüzden kalktığı sürece emin olun Türkiye daha çok hızlı büyüyecek. Bizimle aynı dili konuşuyor. Vergi döneminde o da aynı sıkıntıyı yaşıyor, çeki var senedi var. Eleman çalıştırmış. Bunların hepsini yaşayan birilerinin orada olması bizim için çok önemli. 'Damdan düşenin halinde damdan düşen anlar.' Damdan düşen orada. Ticarette yaşanan sıkıntıların önünü açacağını düşünüyoruz" dedi.

AFRİKA PAZARI RADARDA

Şu ana kadar üyeler arasındaki ticaret cirosunun 100 milyon liranın üzerinde olduğunu belirten Küçükoğlu, önümüzdeki yıl Sakarya, Bursa'da şube açacaklarını söyledi. Üye sayısını aşırı artırmayı düşünmediklerini dile getiren Küçükoğlu, şöyle devam etti: "Sayı artınca kontrolü çok zor oluyor. Her sektörden bir kişi var. Bunu sağlamamız gerekiyor. Yoksa örneğin bize bir iş geliyor. Bir tane inşaat işi. İki üç tane üye olursa sıkıntı oluyor. Önümüzdeki süreçte üyelerimizin iş hacmini özellikle ihracata yönlendirmeye çalışıyoruz. Afrika ile alakalı girişimlerimiz var. Platformumuza Afrika'dan da isimler aldık. Afrika pazarı şu an Türkiye için çok önemli bir pazar. Ne satsanız alabilecekleri bir yer. Yeter ki insanlara ulaşabilin. Bizim de amacımız bu networku sağlamak. Matbaacı, çiçekçi, mobilyacı, Afrika'da saray yapan mobilyacımız da var. Ofis mobilyacımız da. Amacımız, üyelerin bundan sonra Türkiye'deki iş hacimlerini yurt dışında pazarlar bularak, oralara yönlendirmek.”


Gayrimenkul şirketi kuruyor

Küçükoğlu, üyeleri biraraya getirerek çeşitli sektörlerde yatırım yapılmasını planladıklarını da anlattı. Küçükoğlu; şu bilgileri verdi: “ Biz de inşaat sektörünün altında iş yapan 20-30 tane üyemiz var. Pencerecisi, kapıcısı, parkecisi, camcısı gibi bu isimleri bir araya getirerek bir tane inşaat firması kuruyoruz. Buradaki amaç şu; zaten bu kişi bunları üretiyor. Bunları başkasına satmak yerine kendi ortak olduğu şirkete satıyor olacak. Gayrimenkul sektöründe çok büyük bir marka yaratmayı düşünüyoruz. Şu anda iş yapan hiçbir firmanın altında bu kadar kalifiye elamanı yok. Mimarı, dolapçısı, tanıtımcısı hepsi biraraya gelerek, gayrimenkul firması kuruluyor. Şu anda işlemler devam ediyor. Önümüzdeki sezon kurulacak. Ayrıca güneş enerjisi ile alakalı da yatırım düşünüldü. Yer bulundu. Şu anda şirketin kurulma aşaması devam ediyor.”

#atronlar Platformu
#Ekonomi
#Kabine
6 yıl önce