|

Havada suçlu avı

Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı IDEF’19, 3. gününde de ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılandı. Gelişen teknolojiye ayak uyduran Türk savunma sanayii ancak Hollywood filmlerinde izleyebileceğimiz sahneleri gerçeğe döküyor.

Talha Menteş
04:00 - 3/05/2019 Cuma
Güncelleme: 01:23 - 3/05/2019 Cuma
Yeni Şafak
Salgur Vurucu Mikro Drone Sistemi
Salgur Vurucu Mikro Drone Sistemi

İzleme teknolojisinin her geçen gün daha da hassaslaştığı günümüz güvenlik ortamında, kalabalık içerisinde suçluyu tespit eden sistemler de boy göstermeye başladı. Güvenlik güçlerine destek amaçlı üretilen ‘nano-drone’lar, çok yakında cadde ve sokaklarda suçlu avlayacak.


KALABALIKTAKİ ZANLIYI ‘ÇAKTIRMADAN’ BULUYOR

Asis Elektronik ve Bilişim Sistemleri’nin ürettiği Salgur Vurucu Mikro Drone Sistemi, daha güvenlik güçleri olay mahalline girmeden, sistemde tanımlı suçluyu tespit ederek etkisiz hale getirebilecek.


Keşif, gözetleme, dinleme ve saldırı amaçlı kullanılabilen Salgur, bununla kalmıyor; sürü halinde görev yapabiliyor. ASISGUARD Genel Müdürü Ayhan Sunar, bilhassa şehir güvenliği konusunda çığır açacak Salgur’a ilişkin şu bilgileri verdi: “Sürü droneların her biri 350 gram ağırlığında, 2 kilometre menzil içerisinde hem kapalı hem de açık alanda çalışıyor. Yüz, plaka, ses tanıma sistemi olan ve bin metre irtifaya kadar yükselebilen, ayrıca içerisine ister patlayıcı ister bayıltıcı farklı kimyasallar konulmak suretiyle hedefi etkisiz hale getirebilen bir sistem... Yüz tanıtmada sınır yok, ‘bunları bulun’ dediğinizde bulabilir ve size rapor eder. Sistemin hacklenmesi çok zor; böyle bir risk durumunda kontrol noktası ile arasındaki irtibat kopuyor. Ancak bu arada Salgur, üzerine yüklenmiş görevi muhakkak yerine getiriyor. İlerleyen dönemlerde bir miting alanında onbinlerce kişilik kalabalığın arasında kimseyi rahatsız etmeden aranan birisi varsa tespit edebilir.”

#IDEF’19
#Fuar
#Drone
5 yıl önce