|

‘Havadan’ iş

Havacılık ve uzay sanayisi sistemlerinin geliştirilmesinde Türkiye’nin teknoloji merkezi olan TUSAŞ, bu yıl havacılık ve uzay sanayisine yönelik üretim yapan yan ve yardımcı işletmelere 2 milyon saat iş verecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/01/2016 Pazartesi
Güncelleme: 20:28 - 17/01/2016 Pazar
Yeni Şafak

Havacılık ve uzay sanayisi sistemlerinin geliştirilmesinde Türkiye'nin teknoloji merkezi olan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ/TAI), faaliyetlerini sürdürürken bu alandaki yan ve yardımcı sanayicilere önemli iş imkanları sunuyor. TUSAŞ, bu yıl havacılık ve uzay sanayisine yönelik üretim yapan yan ve yardımcı işletmelere 2 milyon saat iş verecek. Havacılık ve uzay sanayi sistemlerinin geliştirilmesi, modernizasyonu, üretimi, sistem entegrasyonu ve yaşam döngüsü destek süreçlerinde Türkiye'nin teknoloji merkezi konumuna gelen TUSAŞ, son iki yılı milyar dolarları aşan satış hacmi ile tamamlarken, sektör ihracatının yaklaşık yüzde 40'ına imza attı.



DÜNYA STANDARTINDA ÜRETİM

TUSAŞ, birlikte çalıştığı Türk şirketlerinden aldığı güçle dünya standartlarında uçak parçalarını zamanında, kalitesinde, uluslararası sertifikasyona sahip olarak, rekabetçi fiyatla üretebilir ve yönetebilir düzeye ulaştı. Bu sayede havacılık sektöründe dünya devi olan şirketlerden büyük hacimli projeleri Türkiye'ye getirmeyi başardı. Şirketin bu başarısı, havacılık ve uzay sanayisine yönelik üretim yapan yan ve yardımcı işletmeleri de olumlu etkiledi. Öyle ki, Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için TUSAŞ'ın yanındaki 730 hektarlık alan seçildi. TUSAŞ Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı, organize sanayi bölgesinde, TUSAŞ'ın ana yüklenici olarak hitap ettiği alt sistemciler ve yan sanayicilerin yer alacağını dile getirdi.



UZAY OSB'Sİ ÇAĞ ATLATACAK

TUSAŞ'taki her türlü iyi gelişmenin, büyümenin, iş artışının aynı kapsamda faaliyet gösteren yerli işletmelere de fayda sağlayacağına işaret eden TUSAŞ Genel Müdürü Dörtkaşlı, şöyle konuştu: “Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde sektörde faaliyet gösteren firmaların bir arada bulunmasının bir sinerji yaratacağına ve havacılıkta rekabet gücünün artacağına inanıyorum. Organize sanayi bölgesinde bir mucize yaratabiliriz ve yurt dışına, büyük havacılık şirketlerine, Airbus'a, Boeing'e, oradan kendi projelerimize iş üretebiliriz. TUSAŞ olarak belirlediğimiz politika gereği bu konuda üstümüze düşeni yapıyor, yan sanayide yaptırabileceğimiz hiçbir şeyi içeride yapmıyoruz.”


#havadan
#tusaş
#uzay
8 yıl önce