|

Hazine'den dört aylık bono ihalesi

Hazine Müsteşarlığı yarın çıkacağı dört aylık bono ihalesinde minimum net iki katrilyon500 trilyon lira borçlanacak.

Yeni Şafak
00:00 - 25/06/2001 Pazartesi
Güncelleme: 11:55 - 16/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------

---------------------- manset ---------------------

----------------------- spot -------------------------Hazine Müsteşarlığı yarın çıkacağı dört aylık bono ihalesinde minimum net iki katrilyon 500 trilyon lira borçlanacak. ----------------------- spot -------------------------

Hazine, Haziran ayının son ihalesini bu hafta düzenliyor. Hazine Müsteşarlığı, yarın yapılacak 4 ay (133 gün) vadeli bono ihalesinde, minimum net 2 katrilyon 500 trilyon lira borçlanma öngörüyor. İhraç tarihi 27 Haziran Çarşamba olarak belirlenen bonoların geri ödemesi 7 Kasım tarihinde yapılacak.

Haziran ayında yapılacak ihalelerde de tek fiyat sistemi uygulanacak. Tek fiyat ihale sisteminde, yatırımcılar ihaleye katıldıkları fiyat (faiz) ne olursa olsun, ihalede senet almaya hak kazandıkları takdirde, bu senetleri Hazine'ce ihalede kabul edilen en düşük fiyat (en yüksek faiz) üzerinden alacak.

Borçlanma limiti azaltıldı

Hazine, Haziran ayı borçlanma programı çerçeveside bu ihalede daha önce 2.9 katrilyon liralık borçlanma öngörürken, takas ihalesi sonrası yaşanan rahatlamayla, minumum net borçlanma tutarını 2,5 katrilyon liraya çekmişti. Bu arada Hazine 27 Haziran Çarşamba günü, bu ayın en büyük iç borç geri ödemesini gerçekleştirecek. Verilere göre Hazine bu tarihte, 4 katrilyon 650.9 trilyon lira iç borç geri ödemesinde bulunacak.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
23 yıl önce