|

İBB taşeron sınav sonuçlarını açıkladı

İBB, 696 sayılı KHK kapsamında hak sahibi işçilerin belediyenin ilgili şirketlerinde işçi statüsüne geçirilmesine ilişkin sınav sonuçlarını açıkladı. Taşeron sınavına giren adaylar, TC. kimlik numarası ile İBB taşeron sınav sonuçlarını öğrenebilirler.

Yeni Şafak
21:55 - 28/03/2018 Çarşamba
Güncelleme: 06:07 - 29/03/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

İBB Sınav Kurulu, 696 sayılı KHK kapsamında hak sahibi işçilerin belediyenin ilgili şirketlerinde işçi statüsüne geçirilmesine ilişkin sınav sonuçlarını açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, taşeron personel alımı için yaptığı sınav sonuçlarını açıkladı.

İBB, sınav sonuçlarını internet sitesinden duyurdu. İşte İBB'den yapılan açıklama:

  • 696 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin taşeron personelin belediyenin ilgili şirketlerinde işçi statüsüne geçirilmesine ilişkin düzenlemeler ile 01.01.2018 tarihli uygulama Tebliği uyarınca Tespit Komisyonu, sınava girmeye hak kazanan adayların listesini, sınavın yeri ve zamanını 12.03.2018 tarihi itibariyle Başkanlığımızın resmi internet sitesinde kullanıma açılan sorgulama ekranı üzerinden ilan etmiştir.
  • Öngörülen itiraz sürecinin tamamlanmasından sonra sınava girmeye hak kazanan adaylara yönelik olarak Sınav Kurulu tarafından 20/23 Mart tarihlerinde Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen sınav sonuçları açıklanmış olup sınav sonuçlarına itiraz eden adayların 28/29 Mart tarihlerinde İstanbul Valiliği bünyesinde kurulan Sınav İtiraz Komisyonuna başvurmaları gerekmektedir.

Sınav Kurulu Başkanlığından da yapılan açıklama şu şekilde:

24 Aralık 2017 tarihli ve 30280 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 696 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ve 01.01.2018 tarihli ve 30288 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan uygulama Tebliği uyarınca, 4734 sayılı Kanun ve diğer mevzuat hükümleri çerçevesinde personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı kapsamındaki alt işveren çalışanlarının, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ilgili şirketleri bünyesinde işçi statüsüne geçirilmesine ilişkin Sınav Kurulu tarafından gerçekleştirilen sınav sonuçları aşağıda yer almaktadır.

Söz konusu Tebliğin “Sınavın gerçekleştirilmesi ve ilanı” başlıklı 39 uncu maddesinin 5 inci fıkrasında; “Sınavda başarılı ve başarısız olanlar sınav kurulu tarafından idarenin veya idarenin şirketinin internet sayfasında ilan edilir. İlan tebligat yerine geçer, ilgililere ayrıca tebligat yapılmaz.’’ denilmektedir. Bu sebeple başvuru sahiplerine ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

Sınava girmeye hak kazanan adaylara yönelik olarak Sınav Kurulu tarafından 20/23 Mart tarihlerinde Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen sınav sonuçlarına itiraz eden adayların 28/29 Mart tarihlerinde İstanbul Valiliği bünyesinde kurulan Sınav İtiraz Komisyonuna başvurmaları gerekmektedir.


SINAVDAN SONRAKİ SÜREÇ NASIL İLERLEYECEK?

Sınavın uygulanmasının ardından sınav kuruluna itiraz 23-26 Mart, itiraz incelemesi ve kesin listenin ilanını ise 27-31 Mart tarihlerinde yapılacak. Bu tarihler tavsiye niteliği taşıdığından değişkenlik gösterebilecek. Tüm bu aşamaların ardından, hak sahipleri 2 Nisan'a kadar topluca işçi kadrolarına geçirilecek.

#Taşeron işçi
#İBB
6 yıl önce