|

İlaçlar ücretsiz olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da katıldığı bir hastane açılışında ilaçların ücretsiz olması ile ilgili Sağlık Bakanı'na talimat verdiğini açıkladı. Erdoğan, kanser ilacı dahi olsa ücret alınmaması gerektiğini söyledi.

Yeni Şafak
10:53 - 7/11/2016 Pazartesi
Güncelleme: 08:04 - 7/11/2016 Pazartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla ilaçlardan ücret alınmayacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla ilaçlardan ücret alınmayacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Academic Hospital açılış törenine katılarak bir konuşma yaptı. Burada vatandaşların artık özel hastaneden hizmet almak için servet ödemek, büyük borçların altına girmek, hatta rehin kalmak zorunda olmadığını belirten Erdoğan "Onlar artık eski Türkiye'de kaldı" dedi.



  • Erdoğan, “Geçen Başbakanımız ve Sağlık Bakanımızla konuştuk. Dedim ki bakın kesinlikle, kanser dahi, ilaçları nereden gelirse gelsin, bunlardan kesinlikle ücret almamamız gerekir. Biz kalkıp denizi aşacağız, gelip derede boğulacağız. Böyle bir şey olmaz. İnsan hayatı bizim için önemli" diye konuştu.




"Türkiye şifa merkez olacaktır"


"29 şehir hastanesini tamamladığımızda, hem vatandaşlarımıza verilen hizmetin kalitesi yükselecek, hem de Türkiye bölgesinin adeta şifa merkezi olacaktır." diyen Erdoğan, şöyle devam etti: "Son 10 yıldır dünyada sağlık turizmi hızla gelişiyor. Hatırlayın, biz göreve geldiğimizde 14 yıl önce turizm denilince akla üç şey gelirdi. O da hava, deniz, kum. Havadan kastım güneş, buydu. Ama şimdi dünya turizminde ne varsa hepsi bizde var."



"Son 3 yılda yaklaşık 1 milyon 300 bin hasta derdine derman bulmak için Türkiye'ye geldi. 1 milyon 300 bin... Sağlık turizmi için 2015 yılında ülkemize gelenlerin sayısı 746 bin." bilgisini veren Erdoğan, "2019 yılına kadar tüm hastanelerimizi, şehir hastanelerimizi, açıp vatandaşlarımızın ve bölgedeki kardeşlerimizin, yurt dışına yönelik de hizmetlerimizde, hizmetine sunmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.


Servet değerinde Kamu spotu gerçek oldu

#Recep Tayyip Erdogan
#Kanser
#İlaç
#Ücretsiz
7 yıl önce
default-profile-img