|

IMF: Belirsizlik yabancı yatırımcıyı tedirgin ediyor

DSP'den istifalarla iyice kızışan siyaset sahnesinin yabancı yatırımcıları ürküttüğünü söyleyen IMF şefi Kahkonen, yatırımcıların istikrar istediğini söyledi.

Yeni Şafak
00:00 - 11/07/2002 Perşembe
Güncelleme: 11:29 - 20/06/2017 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------
IMF: Belirsizlik yabancı yatırımcıyı tedirgin ediyor

---------------------- manset ---------------------

----------------------- spot ------------------------------------------------ spot -------------------------

IMF Türkiye masası şefi Juha Kahkonen, "Mevcut ekonomik program, makro ekonomik dengeleri geliştirirken belirsizlik de sürüyor ve yatırımcılar tedirgin" dedi. Kahkonen, 3. Gözden Geçirme çerçevesinde Yabancı Sermaye Derneği (YASED) yetkilileri ile yaptığı görüşmenin ardından "Doğrudan yabancı yatırımlar için düzenlemeler yavaş yürüyor. Yabancı yatırımcılar için istikrar çok önemli" dedi. Kahkonen, "Ekonomik program yolunda... Hükümetin bunu sürdürmesi önemli, çünkü bu olmadan makro ekonomik istikrarı korumak zordur" dedi.

YASED Başkanı Faruk Yöneyman da yabancı yatırımların özellikle son 6 ay içinde önemli şekilde durduğunu söyledi. Kahkonen daha sonra Bankalar Birliği yöneticileri ile görüştü.

ABD'nin gözü Türkiye'de

DSP'de istifalarla birlikte doruğa çıkan Türkiye'deki siyasi belirsizlik ortamı, ABD tarafından da dikkatle izleniyor.

ABD Hazine Bakanlığı, Türkiye'deki reform programını yakından izlediğini açıkladı. Bakanlık Sözcüsü Michele Davis, olağan basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin uyguladığı ekonomik reform sürecini izlemeyi sürdürdüklerini" belirtti.

Haberi veren Reuters ajansı, DSP'den istifalarının, IMF'nin desteklediği programın geleceği konusunda endişeleri artırdığını bildirdi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
22 yıl önce