|

İran turizmine Türkiye modeli

Geçtiğimiz yıl 41 milyon 415 bin turisti ağırlayan Türkiye çevresindeki ülkelere örnek oluyor. Bu yıl İran'dan bize 1.7 milyon turist bekleniyor. Türkiye tecrübesiyle büyümek isteyen İranlı turizm firmaları, İstanbul'da DEİK'le bir araya geldi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/05/2015 Pazar
Güncelleme: 22:12 - 30/05/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Geçtiğimiz yıl 41 milyon 415 bin turisti ağırlayan Türkiye çevresindeki ülkelere örnek oluyor. Son olarak İranlı turizmciler ülkemizden yılda 161 bin gibi az miktarda ziyaretçi gelmesine karşın Türkiye'ye yılda 1,5 milyon İranlı turist geldiğini paylaştı.



PROJE VE TEŞVİK LAZIM


İran'lı yetkililer, Türk acentalarını ve turistlere yönelik teşvik edici projeler geliştireceklerini açıkladı. DEİK'in düzenlediği “Türkiye-İran Turizm Sektöründe İşbirliği” konulu panel, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Genel Sekreteri Çetin Gürcün, DEİK Türkiye-İran İş Konseyi Başkanı Rıza Eser ve diğer sektör temsilcilerinin katılımları ile 29 Mayıs 2015 tarihinde İstanbul'da gerçekleşti.



250 OTEL YAPILACAK


DEİK Türkiye-İran İş Konseyi Başkanı Rıza Eser, “Türkiye'nin önemli tarihi ve turistik bölgelerinde önümüzdeki yıl 250 tane otel yapılacak” dedi. Rıza Eser, Turizm gelirinin İran'da yatırıma dönüşmesinin İran'ın kalkınması anlamına geldiğini söyledi. Eser ayrıca, “Biz sadece Türkiye'den değil, Avrupa ülkelerinden de İran'a yüksek miktarda turist gelmesini temenni ediyoruz” diye konuştu.



Kaçak acentalara dikkat


Turizmin tanıtım ile gelişen bir sektör olduğunu ifade eden Çetin Gürcün, Türkiye'de İranlı makamların tanıtıma daha çok önem vermeleri gerektiğini belirtti. İran'dan Türkiye'ye gelen turist sayısının 2015 yılında 1.7 milyona çıkmasının beklendiğini belirten Gürcün, Türkiye'de Farsça bilen rehber eksikliği olduğunu söyledi. Çetin Gürcün, Türkiye'ye çok sayıda İranlı turistin gelmesi ile kaçak acentelerin ortaya çıktığının altını çizerek bu hususlara dikkat edilmesi konusunda uyarıda bulundu.


#turizm
#iran turizmi
#Çetin Gürcün
#İranlı turizm firmaları
9 yıl önce