|

Japon devi klimada Manisa’yı üs seçti

Mitsubishi Electric, Manisa’daki 60 bin metrekare alana kurulu ev tipi klima fabrikasının resmi açılışını gerçekleştirdi. 382,5 milyon TL sermaye ile hayata geçirilen yeni fabrika Japon teknoloji devinin Avrupa’daki ilk ev tipi klima fabrikası oldu. Fabrikanın iki yıl içinde 400 kişiye istihdam oluşturması bekleniyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/02/2018 Cuma
Güncelleme: 09:47 - 9/02/2018 Cuma
Yeni Şafak
​Japon devi klimada Manisa’yı üs seçti
​Japon devi klimada Manisa’yı üs seçti

Japon teknoloji devi Mitsubishi Electric, ev tipi klimaların geliştirilmesi ve üretimi için Manisa’da üretime geçirdiği yeni fabrikasının resmi açılışını gerçekleştirdi. Mitsubishi Electric’in Avrupa’daki ilk ev tipi klima fabrikası olan yeni üretim tesisinin açılışına Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile Mitsubishi Electric Corporation Başkanı Masaki Sakuyama ve Mitsubishi Electric Corporation Başkan Yardımcısı Takeshi Sugiyama katıldı.

ÖNEMLİ BİR ÜRETİM ÜSSÜ

Açılışta Mitsubishi Electric’in hedefleriyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Sakuyama, Türkiye’nin ekonomik büyümedeki güçlü ve istikrarlı yapısı nedeniyle 2012 yılından bu yana Türkiye’de şirketlerinin kendi yapılanması ile faaliyet gösterdiğini vurguladı. Sakuyama, TÜBİTAK ile işbirliği içinde çalıştıklarını, eğer fırsatlar oluşursa Türkiye’nin yeni dev projelerinde yer almak istediklerini de dile getirdi. Başkan Yardımcısı Sugiyama ise Manisa’da üreteceği klimaların başta Türkiye olmak üzere Avrupa’ya ve Rusya satılacağını aktardı.

  • Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, ise şunları kaydetti: "Türkiye’nin üretim ihracat ve istihdamına yapılan her katkı bizim için çok önemlidir. Bu yatırım aynı zamanda Türkiye’nin istikrarına duyulan güvenin göstergesidir. Türkiye ve Japonya’nın daha yoğun işbirliği gerçekleştirmesi yeni sanayi çağında artık daha önemli. 2023 kapsamındaki büyük altyapı projelerimize Japonya’yı her zaman davet ediyoruz."
#Japonya
#Manisa
#Klima
6 yıl önce