|

Kenevirden x-Ray cihazı üretti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'de üretiminin yeniden yapılmasına ilişkin açıklaması ile gündeme gelen kenevirden x-Ray cihazı üretildi. Sektöre yeni bir boyut kazandıran Technoarge firması tarafından üretilen x-Ray cihazları kenevirden yapılan kompozit kaplama sayesinde çevreye yayılan radyasyonu da sıfıra düşürüyor.

Yeni Şafak
11:17 - 29/01/2019 Salı
Güncelleme: 13:15 - 29/01/2019 Salı
AA
Technoarge firması tarafından üretilen x-Ray cihazı.
Technoarge firması tarafından üretilen x-Ray cihazı.

İki Türk girişimcinin kurduğu TechnoArge tarafından kenevirden x-Ray cihazı üretildi.

Kenevirden üretilen kompozit kaplama sayesinde havalimanlarında valiz kontrolü yapılan x-Ray cihazlarının çevreye yaydığı radyasyon da sıfıra düşüyor.

VİRÜSLERİ DE DEZENFEKTE EDİYOR

Kenevir kaplamasıyla radyasyonu emen x-Ray cihazı, aynı zamanda valizleri de dezenfekte ederek virüslerin ülke ülke dolaşmasını engelliyor.

  • Patenti alınan cihazın, havalimanlarında kullanımı için satışına başlandı.

Halk sağlığı ile ilgili girişimlere imza atan şirketin geliştirdiği el dezenfektan makinesi, insanları bulaşıcı hastalıklardan koruyor.


'TOP NOKTAYA GİDİYORUZ'

TechnoArge Genel Müdürü Muzaffer Gökçimen:

"Kenevir konusunu aslında 3 yıldır çalışıyoruz. Dünyada kompozit kenevirde çok çok ilerideyiz. Kenevirden x-Ray cihazlarında şu anda 'top' noktaya gidiyoruz"

'RADYASYONUN ÖNÜNE GEÇTİK'

TechnoArge Pazarlama ve Satış Direktörü Selim Özler:

"x-Ray cihazımızın yüzde 65 kaplamasını kenevirden üretiyoruz. Malum x-Ray cihazları çok fazla radyasyon yayıyor. Bunun önüne geçtik"


#X ray
#Muzaffer Gökçimen
#Technoarge
5 yıl önce