|

Kırgızistan ile ticaret artıyor

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu ile Kırgızistan Yatırımları Teşvik ve Koruma Ajansı arasında işbirliği anlaşması imzalandı.

Yeni Şafak
04:00 - 3/09/2018 Pazartesi
Güncelleme: 04:12 - 3/09/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
700 milyon dolar olan müteahhitlik projelerinin de yeni işbirlikleriyle birkaç katına çıkarılması öngörülüyor
700 milyon dolar olan müteahhitlik projelerinin de yeni işbirlikleriyle birkaç katına çıkarılması öngörülüyor

Türkiye ile Kırgızistan arasında 2017 yılının sonunda 487 milyon dolar olan ticaret hacminin 1 milyar dolara çıkarılması amaçlanıyor.

Bunun yanında 700 milyon dolar olan müteahhitlik projelerinin de yeni işbirlikleriyle birkaç katına çıkarılması öngörülüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kırgızistan’a resmi ziyaretleri kapsamında, Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından Türk iş insanları heyeti ziyareti ve Türkiye-Kırgızistan İş Forumu, başkent Bişkek’te gerçekleştirildi. Forumda üç işbirliği anlaşması imzalandı.

TÜRK MÜTEAHHİTLER 67 PROJE ÜSTLENDİ

Türkiye- Kırgızistan İş Forumu’nda iki ülkenin iş dünyası temsilcilerine hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kırgızistan’da 300 Türk sermayeli firmanın faaliyet gösterdiğini ve bu firmaların da 5 bini aşkın Kırgız vatandaşına istihdam sağladığını vurguladı. Erdoğan, Türk müteahhitlerin Kırgızistan’da bugüne kadar yatırım bedeli 700 milyon dolarlık 67 projeyi üstlendiklerini belirterek, “Bu projelerle firmalarımız, Kırgızistan’ın bağımsızlığından itibaren hayata geçirdiği kalkınma hamlesine destek verdi” dedi.

EKOLOJİK TARIM ÖN PLANDA

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov de İş Forumu’ndaki konuşmasında, Türkiye’ye ihracatlarını artırmak istediklerini vurgulayarak, “Türkiye’ye ekolojik tarım ürünleri ihracı arzusundayız” diye konuştu.

#Kırgızistan
#Recep Tayyip Erdoğan
#Türkiye
6 yıl önce