|

Mercedes, daha çok yerli firmayla çalışmak istiyor

Mercedes-Benz Türk Aksaray kamyon fabrikasının direktörü Maik: Türkiye'de 176 yan sanayiciyle çalışıyoruz, bu sayıyı artırmak istiyoruz

Yeni Şafak
01:00 - 19/03/2006 Pazar
Güncelleme: 11:20 - 6/07/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Geçen yıl 11 bin 610 kamyon üretimiyle rekor kıran Mercedes-Benz Aksaray Kamyon Fabrikası, 2006 yılında da bu üretimini korumayı hedefliyor. Kamyon Fabrikası Direktörü Hans Ulrich Maik, yaptığı açıklamada, son 10 yılda 138 milyon YTL yatırımın yapıldığı Aksaray Kamyon Fabrikası'nda kamyon üretiminin yanı sıra Almanya ve Brezilya'daki kamyon fabrikaları için parça üretimi de yaptıklarını söyledi. Büyüklükleri açısından 1'incisi Almanya, ikincisi Brezilya ve üçüncüsü de Türkiye'de bulunan üç ana fabrikaları ile dünya üzerinde bir üçgen oluşturduklarını ifade eden Maik, Mercedes-Benz ticari araç grubunun, bu fabrikaların üretim kapasitesi ile dünya pazarının ihtiyacını fazlası ile karşılayacak bir durumda ve konumda olduğunu bildirdi.

'BAŞARILARIN DEVAMI GELECEK'
Aksaray fabrikasının son yıllarda önemli başarılara imza attığını dile getiren Maik, şunları kaydetti: "Bu başarı, önümüzdeki yıllarda da sürecek. 2006 yılında da bu üretimi korumayı istiyoruz. Ayrıca, Mercedes-Benz üretim programında olan 'Axor TE' modeli sadece Aksaray Fabrikası'nda üretilip tüm dünyaya pazarında satışa sunuluyor. Üretimimizde kullanmak üzere Türkiye'deki 176 yan sanayiciden 2 bin 667 parça satın aldık. Ancak, yerli sanayici sayımız yeterli değil. Türkiye'de iş yaptığımız sanayici sayısını artırmayı istiyoruz" dedi.


#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
18 yıl önce