|

Nahum: Kuş serisi sabrımızı zorluyor

TOFAŞ CEO'su Jan Nahum, tüm dünyaya ihracat yapan TOFAŞ'ın, kuş serisi yüzünden üretimini sorgulamaya yöneldiğini söyledi.

Yeni Şafak
01:00 - 19/12/2001 Çarşamba
Güncelleme: 15:09 - 16/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------

---------------------- manset ---------------------

----------------------- spot ------------------------------------------------ spot -------------------------

TOFAŞ, özellikle taksi sürücülerinin, ucuzluğu nedeniyle tercih ettiği, kuş serisi olarak bilinen Serçe, Kartal, Doğan ve Şahin marka otomobillerin üretimini, tüketicilerden gelen tepkiler nedeniyle sorgulamaya başladı. TOFAŞ CEO'su Jan Nahum, tüketiciler arasında yaptıkları anketlerde, kuş serisinden dolayı tepkiler aldıklarını belirterek, kuş serisinin TOFAŞ'a, yarardan çok zarar vermeye başladığını belirtti. Bu otomobilleri AB standartlarına uygun hale getirmek için 20 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını kaydeden Nahum, "Bu otomobiller artık, AB standartlarına uygun olarak üretiliyor. Ancak, bu çalışmalarımız tüketicilerin tepkilerini yok etmedi. Hala tepkiler sürüyor" dedi.

Tepkiler çoğaldı

Türkiye'de ucuz otomobil talebinde bulunan bir kitle bulunduğunu ve bu kitlenin Kartal, Doğan, Şahin marka otomobillere yönelik yoğun talebinin sürdüğünü ifade eden Nahum, "Dünya standartlarında otomobil üreten ve bu otomobilleri tüm dünya ülkelerinde satılan TOFAŞ'ın, kuş serisi yüzünden aldığı tepkiler bizi bu serinin üretimini sorgulamaya yöneltiyor. Bugüne kadar 'talep var' diye üretimi sürdürdük. Ancak, tepkilere daha ne kadar dayanabiliriz bilemiyorum. Sabrımızı zorluyoruz" diye konuştu.

Bu arada TOFAŞ'ın Bursa'daki otomobil fabrikası yetkililerinden alınan bilgiye göre, yakın zamana kadar üretimdeki en büyük paya sahip kuş serisi otomobillerin üretim ve satıştaki payları da giderek düşüyor. TOFAŞ'ın bu yılki üretiminde kuş serisinin payı yüzde 3.1'e, satıştaki payı da yüzde 4.1'e geriledi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
22 yıl önce