|

Odağına üç ana sektörü aldı

Beş yılık stratejik planlarının ilk sonuçlarının ilham verici olduğunu belirten Türk Telekom CEO’su Paul Doany, bu kapsamda yeni yatırım odaklarının bilgi ve iletişim teknolojilerini sağlık, eğitim ve enerjiyle buluşturmak olacağını söyledi. Ana pazarda da kârlı bir büyüme beklediklerini dile getiren Doany, “Geçen yıl sonuçlardan aldığımız güçle, 2018 için gelirlerde yaklaşık yüzde 11’lik artış, FAVÖK’te 7-7,2 milyar lira ve yatırım harcamalarında yaklaşık 3,5 milyar liralık sağlam hedefler belirledik” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/03/2018 Perşembe
Güncelleme: 00:50 - 1/03/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Türk Telekom CEO’su Paul Doany
Türk Telekom CEO’su Paul Doany

İspanya’nın Barselona kentinde düzenlenen GSMA Mobil Dünya Kongresi’nde 2017’de eyleme aldıkları beş yıllık stratejik plana ilişkin ilk sonuçları paylaşan Türk Telekom Üst Yöneticisi (CEO) Paul Doany, yeni dönemde yatırım odaklarının bilgi ve iletişim teknolojilerini sağlık, eğitim ve enerjiyle buluşturmak olacağını söyledi. Doany, bu üç sektörün yanı sıra akıllı şehirlerde de ulaştırma yönetimi çözümleri üzerine çalışmalar yaptıklarını dile getirdi.

Geçen yıl Türkiye’nin geleceğine, şirketin konumuna ve büyüme potansiyeline olan inançlarını, beş yıllık stratejik plan hazırlayarak gösterdiklerini anlatan Doany, internet, mobil ve ödemeli TV gibi ana segmentlerdeki varlıklarını kullanarak ana pazarda karlı bir şekilde büyüyeceklerini, hem mobil hem de TV pazarındaki paylarını artırmayı hedeflediklerini ifade etti. Doany, “2017’de elde ettiğimiz başarılı sonuçlardan aldığımız güçle, 2018 için gelirlerde yaklaşık yüzde 11’lik artış, FAVÖK’te 7-7,2 milyar lira ve yatırım harcamalarında yaklaşık 3,5 milyar liralık sağlam hedefler belirledik” dedi.

5 YILLIK STRATEJİSİNİN MEYVELERİNİ TOPLUYOR

Beş yıllık stratejik planlarından aldıkları ilk sonuçlardan memnuniyet duyduklarını dile getiren Doany, “‘Kablosuz evler’ diye tanımladığımız stratejimiz sayesinde, Ev TV abone sayımızda yılın son çeyreğinde rekor çeyreksel kazanım olan 139 bin adet net abone artışı gerçekleştirdik. Buna ek olarak, rakiplerimizdeki duraklama ve gerilemenin aksine mobilde yine yılın son çeyreğinde 423 bin net abone kazancı ortaya koyduk” ifadelerini kullandı.

GSMA’DA DÜNYA ÇAPINDA TANITIM YAPTI

Öte yandan GSMA Mobil Dünya Kongresi’nde, Argela’nın başarısını vurgulayan Doany, “Argela, ProgRAN ürününü Telefonica, Verizon ve Orange’a başarıyla entegre ederek Türk mühendisliğini somut olarak dünyanın hizmetine sunmuş oldu ve Mobile World Congress’te de tüm dünyaya başarıyla tanıtımını gerçekleştirdi” değerlendirmelerini yaptı.


Doany: Onlar dijital operatörü

Basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Türk Telekom CEO’su Doany, “Rakibiniz hizmetlerini yurt dışına açtı. Böyle bir planınız var mı?” sorusu karşısında, “Bahsettiğiniz Turkcell ise ben onları telefon operatörü olarak görmüyorum. Onlar dijital operatör olmayı tercih ediyor ve onlara bol şans diliyorum” değerlendirmesini yaptı. 5G’de ortak altyapı işbirliğine yönelik de değerlendirmede bulunan Doany, “Bizim hedefimiz ortak altyapı değil. Mükerrer altyapı çalışmalarını minimuma indirmektir. Türkiye’nin koşullarına uygun bir çözüm bulacağız” ifadelerini kullandı.

  • TAMBU’ya büyük ilgi var
  • Türk Telekom’un geliştirdiği akıllı uygulamaların gördüğü ilgiye dikkat çeken Paul Doany, bunlarından başlıcasının milli sanal klavye uygulamaları olan TAMBU olduğunu ifade etti. TAMBU’nun kısa bir sürede 5 milyon indirilme sayısına ulaştığını belirten Doany, bu klavyenin yerel ihtiyaçlar ile taleplere göre tasarlandığını kaydetti. TAMBU’nun Arapça ve Almancasını da başlatacaklarını açıklayan Doany, “TAMBU’yu diğer operatörlere sunmayı düşünüyoruz. İki tane operatörle şu anda temas halindeyiz” açıklamasında bulundu.


#Türk Telekom
#Tambu
6 yıl önce