|

Özel yetenekliye eğitim desteği

Turkcell, Zeka Küpü projesi kapsamında 20 yılı aşkın süredir üstün ve özel yetenekli öğrencilerin eğitim gördüğü Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi'yle (TEVİTÖL) iş birliği yaptı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/03/2017 Salı
Güncelleme: 03:01 - 7/03/2017 Salı
Yeni Şafak
Özel yetenekliye eğitim desteği
Özel yetenekliye eğitim desteği

Geçen yıl “Zeka Küpü” projesiyle 7 bölgedeki BİLSEM'lerde okul sonrası eğitim gören özel yetenekli öğrenciler için teknoloji odaklı eğitim seferberliği başlatan Turkcell, bu seferberliğin bir sonraki adımı olarak projeyi TEVİTÖL'de hayata geçirdi.



TEKNOLOJİK SINIFLAR


TEVİTÖL'ün ve öğrencilerin tüm ihtiyacını karşılayacak olan şirket, proje dahilinde sınıfların içerisini mobilyadan teknolojik donanıma kadar yenileyerek daha iyi bir eğitim ortamı sağlayacak. Öğrenciler bu özel sınıfta hayata geçirmek istedikleri fikirleri 3 boyutlu modellemeyle tasarlayıp bir ürün olarak 3D yazıcıda üretebilecek.



300 TABLET VERDİ


TEVİTÖL'ün eğitim sürecinin Turkcell'in iletişim ve teknoloji gücüyle iyileştirilmesinin amaçlandığı projede Turkcell, Öğrencilerin teknolojiyi kullanarak daha üretken olması için okula 20 bilgisayar, 3D printer, Arduino ile Maker malzemeleri ve akıllı tahtadan oluşan Zeka Küpü Teknoloji Laboratuvarı kurdu.Öğrencilerin teknolojik gelişmeleri yakından izlemesi için tüm öğrencilere 300 adet Turkcell T Tablet de dağıtıldı.


#Özel yetenek
#Turkcell
7 yıl önce