|

Özelleştirme listesi büyüyor

Maliye Bakanı Naci Ağbal, birçok alanda yeni varlıkların özelleştirme kapsamına alınacağına işaret etti. Hazırlıkların devam ettiğini belirten Ağbal, özelleştirme uygulamalarını serbest piyasa ekonomisinin gelişmesinin bir aracı olarak gördüklerini söyledi. Ağbal, "Konuyu yakın bir zamanda Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun gündemine getireceğiz" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/05/2018 Cumartesi
Güncelleme: 00:40 - 12/05/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Ağbal, özelleştirme uygulamalarını serbest piyasa ekonomisinin gelişmesinin bir aracı olarak gördüklerini söyledi.
Ağbal, özelleştirme uygulamalarını serbest piyasa ekonomisinin gelişmesinin bir aracı olarak gördüklerini söyledi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, yeni varlıkların yakın zamanda özelleştirme kapsamına alınacağının işaretini verdi. İstanbul'da dün düzenlenen 'Türk Bankacılık Sektöründe Suç Gelirlerinin Aklanması ve Terörün Finansmanı İle Mücadele Çalıştayı'na katılan Ağbal, programdaki açılış konuşmasının ardından sorularımızı cevaplandırdı.

KARAR SEÇİME ENDEKSLİ DEĞİL

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın ilgili kamu idareleriyle birlikte özelleştirme portföyüne alınabilecek varlıklar konusunda çalışmalar yaptığını dile getiren Bakan Ağbal, "Hazırlıklarımız var bu konuda. Bununla ilgili açıklamayı Özelleştirme Yüksek Kurulu kararı çıktıktan sonra yapmak daha doğru olur. Özelleştirme uygulamalarını serbest piyasa ekonomisinin gelişmesinin bir aracı olarak görüyoruz. Bu anlamda birçok alanda Özelleştirme İdaresi Başkanlığı olarak hazırlıklarımız var. Onları Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun gündemine getireceğiz. Kabul edilenleri sizinle paylaşırız. Yakın bir zamanda yapacağız. Bizim seçimden önce, seçimden sonra diye bir düşüncemiz yok" diye konuştu.

VARLIK BARIŞI BEKLENTİLERİ KARŞILAYACAK BİR DÜZENLEME

Bakan Ağbal, varlık barışına yönelik soruya verdiği yanıtta varlık barışı uygulamalarını yaparken özel bir rakam hedeflemediklerini söyledi. Geçen sene yurt dışından getirilen varlıklarla ilgili bir düzenleme yaptıklarını hatırlatan Ağbal, "Yurt dışında varlığı olup da bir önceki varlık barışında varlıklarını Türkiye'ye getiremeyenlerin bu konuda beklentileri var. Biz yurt dışındaki varlıklarını Türkiye'ye getirmek isteyen kesim açısından bu düzenlemeyi gerçekleştirmiş olduk" ifadelerini kullandı.


EKONOMİYE HAREKET GETİRECEK

Diğer taraftan da içeride KOBİ'lerin bilançolarını ve aktiflerini güçlendirmek istediklerini aktaran Ağbal, şu önerilerde bulundu: "Varlık barışı ile bütün bu işletmelere çekinceniz olmasın, getirin paranızı, altınınızı, dövizinizi, gayrimenkulünüzü işletmenin aktifine dahil edin. Biz hiçbir şekilde sizden vergi almayalım. Böylelikle sizin bilançolarınız güçlensin. Kaynaklar atıl kalmasın."

  • Ekonomik istikrar her şeyin üstünde
  • Kurdan kaynaklı faiz arttırım beklentisini değerlendiren Bakan Naci Ağbal, Ekonomi Koordinasyon Kurulu sonrası yapılan açıklamada, mali disiplinin devamı ile para politikasındaki duruşun aynı şekilde devam edeceğinin vurgulandığını söyledi. Orta ve uzun vadede büyüme odaklı bir ekonomi politikasının devamına vurgu yapıldığını aktaran Ağbal, şu bilgileri verdi: "Enflasyonun aşağı çekilmesi, cari açığın kontrol altında tutulması, orta ve uzun vadede Türkiye ekonomisinin büyümesine büyük bir çerçeve oluşturdu ve devam edecek. Ekonominin istikrarı herşeyin üstünde gelir."

İllegal hesaplarla mücadeleye devam

MASAK Başkanı Osman Dereli, suç gelirleri ve terörün finansmanı ile mücadele ettiklerini söyledi. İllegal bahis ve kumar suçlarıyla mücadelede MASAK olarak bir platform oluşturduklarını, burada alakalı hesapların bilgileri olduğunuaktaran Dereli, "Yakın zaman içerisinde aynı anda birkaç bankada hesap açan insanların bilgileri olacak. Bunlar online biçimde bankalar arasında paylaşılabilecek. Bütün bankalarımız yararlanabilecek" şeklinde konuştu.

#Özelleştirme
#Ekonomi
#Naci Ağbal
6 yıl önce