|

Tahin helvasına civciv yemi katılıyor

Fırat Tahin'in sahibi Yusuf Fırat: "Sadece susamdan üretilmesi gereken tahine, civciv yemi olarak kullanılan soya granülü katılıyor" dedi.

Yeni Şafak
01:00 - 28/02/2004 Cumartesi
Güncelleme: 13:36 - 21/06/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Türkiye'deki önemli tahin üreticisi firmalardan olan Fırat Tahin ve Susam San. Ltd'nin sahibi Yusuf Fırat, tahin helvası üreten bazı firmaların, maliyetleri düşürmek için, tamamen susamdan üretilmesi gereken tahinin içine civciv yemi olarak kullanılan soya granülü kattığını söyledi. Fırat'ın verdiği bilgide, katılan soya granülünün tahinin rengini kararttığını belirterek, rengi tutturmak için bu firmaların yağlıboya hammaddesi olan, kansorejen madde titanyumdioksit kullandığını açıkladı.

Tarım Bakanlığı'na bağlı kontrol laboratuvarlarının, tahine katılan soya granülünü ve renk açıcı madde titanyumdioksiti tespit edemediğini, sadece TÜBİTAK laboratuvarlarının bunu belirlediğini kaydeden Fırat, bu durumun hem insan sağlığını tehdit ettiğini hem de standartlara uygun üretim yapan firmalar açısından haksız rekabete neden olduğunu vurguladı. Yusuf Fırat, şikayetlerini daha önce Tarım Bakanlığı'na bildirdiklerini, dün de Bakan Güçlü'ye bizzat sunduklarını ifade etti.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
20 yıl önce