|

Tekstilde hedef İskandinav pazarı

Hazır giyimciler Kuzey Avrupa’da hedef büyüttü. Yıllık 5 milyar dolar ithalat yapan Danimarka’nın üçüncü büyük tedarikçisi olan sektör, Vikinglere özel tasarımlarla İskandinav bölgesinde büyüyecek.

Haber Merkezi
04:00 - 23/08/2018 Perşembe
Güncelleme: 01:49 - 23/08/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Sektör, Vikinglere özel tasarımlarla İskandinav bölgesinde büyüyecek.
Sektör, Vikinglere özel tasarımlarla İskandinav bölgesinde büyüyecek.

Türk konfeksiyon sektörü Vikinglere özel tasarımlarla İskandinav pazarında büyüyecek. Yıllık 5 milyar dolar hazır giyim ürünleri ithal eden Danimarka'nın üçüncü büyük tedarikçisi olan Türk hazır giyim sektörü, Viking pazarındaki konumunu güçlendirecek adımları arka arkaya atıyor. Danimarka’nın dünya hazır giyim ve konfeksiyon ithalatında 4,8 milyar dolarlık ithalatla 19. sırada yer aldığını ve Danimarka hazır giyim pazarının büyüklüğünün artış trendine sahip olduğunu belirten Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (EHKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Burak Sertbaş, Danimarka özelinde İskandinav pazarında yapılacak tanıtım çalışmalarıyla Danimarka'ya hazır giyim ihracatında büyümeyi hedeflediklerini kaydetti.


ÜÇÜNCÜ BÜYÜK TEDARİKÇİ TÜRKİYE

Türkiye’nin Çin ve Bangladeş’in ardından Danimarka’nın üçüncü büyük tedarikçisi konumunda olduğunu dile getiren Sertbaş, Danimarka’nın 2017 yılında gerçekleştirdiği 17 milyar dolarlık ihracatın ülkeler sıralamasına bakıldığında Danimarka’nın 10’ncu büyük pazarımız konumunda bulunduğunu vurguladı. ‘Hazır Giyim İhracatını Geliştirme URGE Projesi' kapsamında bundan sonraki süreçte öncelikli hedef pazarlar olarak belirledikleri; İskandinav Ülkeleri, İngiltere, Hollanda ve Almanya’ya yönelik uluslararası pazarlama faaliyetleri planladıklarını sözlerine ekleyen Burak Sertbaş, “Danimarka tasarım ve markalaşma açısından özellikle Kuzey Avrupa’da lider konumda. Moda sektöründe trend belirleyici bir niteliği var. O nedenle Danimarka pazarı hazır giyim ihracatımız açısından stratejik öneme sahip” ifadelerini kullandı.

#Tekstil
#İskandinavya
6 yıl önce