|

Tepe kamuoyundan korktu

Depremzedeler için yapılacak prefabrik konutlarda kullanılacak betopan ürününe yaptığı zamla kamuoyunun tepkisini çeken Tepe Grubu, ihaleden çekilmek istedi

Yeni Şafak
00:00 - 24/09/1999 Cuma
Güncelleme: 17:20 - 12/05/2017 Cuma
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Büyük deprem felaketi sonrası depremzedeler için yapılacak olan prefabrik konut ihalesi ile birlikte gündeme gelen ihale sonrası bin 910 konutun yapımını alan Tepe Grubu konut yapımından çekilmek istedi. Talebini Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'na ileten Tepe Grubu'nun, söz konusu kararı kamuoyundan gelen yoğun baskılar sonucu aldığı öğrenildi. Şirketin talebi bakanlık tarafından kabul edilmedi. Prefabrik konut yapımında kullanılan betopan ürününün tek üreticisi olan ve deprem sonrası betopan ürününe zam yaparak kamuoyunun büyük tepkisini çeken Tepe Grubu prefabrik konut yapımında geri adım attı. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın açtığı prefabrik konut ihalesinin teknik şartnamesinde, ihaleyi alan firmalara yapılacak konutlarda betopan ürününün şart koşulmasıyla birlikte ihaleden en kazançlı çıkacak şirket olarak göze çarpan Tepe Grubu, ihale sonrası yapmayı taahhüt ettiği bin 910 prefabrik konutu yapmama kararı aldı. Gerek betopan ürününe yaptığı zamla, gerekse prefabrik konut ihalesine çıkılmasındaki rolüyle gündeme gelen Tepe Grubu, bakanlığa yaptığı başvuruda taahhütünden vazgeçme nedenini "kamuoyu üzerimize çok geldi. Bundan dolayı konutları yapmak istemiyoruz" şeklinde gösterdi. Özellikle betopan ürününe yaptığı zamla kamuoyunun sert eleştirilerine maruz kalan şirketin bu kararı bakanlık tarafından kabul görmedi.

Sayı bine düştü

Bu arada, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Tepe Grubu'nun "konut yapmama" başvurusunu kabul etmeyerek geri çevirdi. Yeni alınan karara göre ihalede bin 910 konut yapacağını taahhüt eden Tepe Grubu'nun yapacağı konut sayısı bin olarak belirlendi.



------- Geri OKU ------------------




 


#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
25 yıl önce