|

THY, piyasalara moral dopingine hazırlanıyor

Emlak Konut GYO’dan 312,5 milyon liraya Arnavutköy’deki 3.63 milyon metrekarelik arsanın yarısını alan Türk Hava Yolları (THY), yeni yatırımlara da start verdi. Likit pozisyonda olduklarını belirten THY Genel Müdürü İlker Aycı, “Yakında piyasalara moral olacak yeni adımları da duyuracağız” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/05/2018 Çarşamba
Güncelleme: 00:30 - 30/05/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Yeni Havalimanı’na 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda taşınacaklarını hatırlatan İlker Aycı, kendisine havalanı içerisinde 7/24 mesai yapacak bir yaşam alanı oluşturacağını söyledi.
Yeni Havalimanı’na 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda taşınacaklarını hatırlatan İlker Aycı, kendisine havalanı içerisinde 7/24 mesai yapacak bir yaşam alanı oluşturacağını söyledi.

Dolardaki yukarı yönlü hareketlerle dikkatlerin üzerine çekildiği Türk Hava Yolları’ndan arka arkaya güzel haberler gelmeye başladı. Emlak Konut GYO’dan 312,5 milyon liraya Arnavutköy’deki 3.63 milyon metrekarelik arsanın yarısını satın alan Türk Hava Yolları (THY), yeni yatırımlar içinde de çalışmaları hızlandırdı. Yeni Şafak Gazetesi’nin sorularını yanıtlayan THY Genel Müdürü İlker Aycı, THY olarak likit bir pozisyonda olduklarını ve yeni yatırımlar yapacaklarını müjdeledi.

KISA VADELİ BORCUMUZ YOK

Döviz yükümlülükleriyle ilgili bir sıkıntıları olmadığına dikkat çeken Aycı, “Gelirlerimizin yüzde 50’si dolar, yüzde 30’u avro cinsi. Mevduatımızın da yüzde 50’si dolar olduğu için likit bir pozisyondayız. Türk Hava Yolları olarak kısa pozisyonumuz yok. Çok yakında Türk Hava Yolları’ndan yeni güzel adımlar duyacaksınız. Piyasalara da böyle gayet güzel, olumlu ve moral olacak adımlar olacak bunlar. O müjdeleri sizlere hazırlıyoruz. Ekibimiz, arkadaşlarımız çalışıyorlar. Ama şimdi bir şey söylemek istemem” şeklinde konuştu.


Evini havalimanına taşıyacak

Yeni Havalimanı’na 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda taşınacaklarını hatırlatan İlker Aycı, kendisine havalanı içerisinde 7/24 mesai yapacak bir yaşam alanı oluşturacağını söyledi. Aycı, “En az 6 ay 7/24 görevimin başında olacağım. Bu nedenle Havalimanı içerisinde işler tam olarak rayına girene kadar ben de burada ikamet edeceğim diyebilirim” dedi. Aycı, taşınma işleminin aynı gün içinde tamamlanacağını, mutfak gibi bir iki bölümün ise taşınmasının 5-6 ayı bulacağını da dile getirdi.

  • İlk kazma 29 Ekim’de
  • Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, yapıların 3-4 katlı olacağını söyledi. Bittiğinde herkesin yaşamak isteyeceği yeni bir yaşam alanı oluşturduklarını belirten Kurum, “Burada 2+1’den 5+1’e farklı büyüklükte konutlar olacak. 29 Ekim’de ilk etabın temelini atıp 16 ay içerisinde teslim etmeyi planlıyoruz. Tüm etapların teslimini ise 4-5 yılda tamamlamayı hedefliyoruz. Burası bir rant projesi olmayacak, örnek bir şehircilik projesi olacak. Arsa değeri en düşük arazimiz olduğu için fiyatlar da diğer projelerimize göre daha düşük. Tek arazide yaptığımız en büyük proje özelliği de var” bilgisini verdi.

12 bin kişi başvurdu

Projeye başlamadan önce bir anket çalışması yaptıklarını kaydeden İlker Aycı şöyle konuştu: “Yaptığımız anketlerde; iştiraklerimiz hariç sadece Anonim Ortaklığımızda toplam talep 12 binin üzerinde gerçekleşti. Bu da bize doğru bir iş yaptığımızı gösterdi. Proje THY çalışanlarının neredeyse 10 dakikayı geçmeden iş yerlerine gidebilecekleri bir hayat konforunu sağlayacak yakınlıkta” dedi.

10 BİN KONUT

Emlak Konut GYO’dan satın alınan araziye 10 bin konut inşa edilecek. Proje İstanbul ili, Arnavutköy ilçesi, Dursunköy mahallesindeki 3 milyon 639 bin 117 metrekare büyüklüğündeki arsasının yarısına yapılacak. 1 milyon 800 bin metrekarelik alan ise milli park ve sosyal donatılara ayrılacak. Etaplar halinde geliştirilecek projeden elde edilecek net kazanç, yüzde 50’si Emlak Konut’a, yüzde 50’si Türk Hava Yolları Havaalanı Gayrimenkul Yatırım ve İşletme A.Ş.’ne ait olmak üzere paylaşılacak.

#THY
#Emlak GYO
#Konut
6 yıl önce