|

THY'den 1 milyar $’lık görüşme

THY'nin İstanbul Yeni Havalimanı'na taşınması sürecinde gerçekleştireceği yatırımlara ilişkin 800 milyon dolar ila 1 milyar dolar arası kredi için yerli ve yabancı bankalarla görüşmeler gerçekleştirdiği ifade edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/06/2018 Perşembe
Güncelleme: 01:07 - 28/06/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Kredinin bir yılı geri ödemesiz olmak üzere 3-5 yıl arası vadeli olacağı ifade ediliyor.
Kredinin bir yılı geri ödemesiz olmak üzere 3-5 yıl arası vadeli olacağı ifade ediliyor.

Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul Yeni Havalimanı'na taşınması kapsamında yapacağı yatırımlarda kullanılmak üzere 800 milyon dolar ile 1 milyar dolar arası kredi için yerli ve yabancı bankalar ile görüşmeler halinde olduğu belirtildi. Finansman sağlayacak bankalar arasında beş yerli banka ve ICBC ile birlikte Çinli bankalar bulunduğu ve İş Bankası, Yapı Kredi, Alternatifbank ve Ziraat Katılımın da finansman sağlayacak yerli bankalar arasında bulunduğu konusu gündeme geldi.

ANLAŞMA TEMMUZDA

İstanbul Yeni Havalimanı, Türkiye'nin bölgesel gücünü artıracak adım olarak görüldüğü için önemseniyor. THY'nin ise yeni havalimanında binalar, müşteri satış ofisleri, taşıma bantları gibi yatırımları kendisi yapacağı ve bunların finansmanı için yapılacak anlaşmanın da temmuz ayında tamamlanacağı belirtiliyor. ICBC ile birlikte diğer Çin bankalarının da finansmanda iştahlarının olduğu ve kredide bir yılı geri ödemesiz olmak üzere 3-5 yıl arası vadeli olacağı ifade ediliyor.

#THY
#Yeni Havalimanı
6 yıl önce