|

Türkiye’nin iyiliği Pakistan’ın iyiliğidir

Pakistan’ın İstanbul Başkonsolosu Bilâl Khan Pasha’nın kordinatörlüğünde 80 politikacı ve gazeteci Albayrak Grubu’nu ziyaret etti. Albayrak Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Albayrak, 2011’den bu yana 13 bin Pakistanlıyı istihdam ettiklerini belirterek, “Biz bir Pakistan şirketiyiz. Çevre temizliği, yolcu taşımacılığı ve ulaştırmada kardeş ülke halkını memnun etmişsek, biz de çok mutlu oluruz” dedi. Albayrak CEO’su Ömer Bolat, “Bu dostluk ve kardeşliğe ilave olarak ekonomik ilişkileri de azami düzeye çıkarmak için çalışıyoruz” dedi. Bolat, “Pakistan’ın kalkınmasında, ekonomik refahına 8 yıldan beri katkıda bulunmaktan memnuniyet duyduğumuzu anlattık. Bizim için Pakistan’ın iyiliği Türkiye’nin iyiliğidir. Türkiye’nin iyiliği Pakistan’ın iyiliğidir” diye konuştu.

Talha Menteş
04:00 - 12/11/2018 Pazartesi
Güncelleme: 18:09 - 14/11/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Türkiye ve İstanbul’u tanımak isteyen 80 kadar Pakistanlı politikacı ve gazeteci Pakistan Başkonsolosu Bilal Khan Pasha’nın koordinatörlüğünde Albayrak Grubu’nu ziyaret etti.
Türkiye ve İstanbul’u tanımak isteyen 80 kadar Pakistanlı politikacı ve gazeteci Pakistan Başkonsolosu Bilal Khan Pasha’nın koordinatörlüğünde Albayrak Grubu’nu ziyaret etti.

Pakistan’ın İstanbul Başkonsolosu Bilal Khan Pasha’nın kordinatörlüğünde 80 kadar politikacı ve gazeteci Albayrak Grubu’nu ziyaret etti. Pakistan halkının kalkınması için ekonomik temaslarda bulunduklarını belirten Albayrak Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Albayrak, Pakistan’da yürütülen faaliyetlerde 13 bin Pakistanlı’nın aktif görev aldığını söyledi.

Türkiye ve İstanbul'u tanımak isteyen 80 kadar Pakistanlı politikacı ve gazeteci Pakistan’ın İstanbul Başkonsolosu Bilal Khan Pasha'nın koordinatörlüğünde Albayrak Grubu tarafından misafir edildi. Ziyarette Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak, Yönetim Kurulu Üyeleri Nuri Albayrak, Mesut Albayrak ile Albayrak CEO'su Ömer Bolat, Piri Medya Genel Müdürü Ömer Karaca ve Kredi Yurtlar Kurumu eski Genel Müdürü Hasan Albayrak hazır bulundu.

DÖRT ŞEHİRDE FAALİYETTEYİZ

Albayrak Grubu’nun 2011 yılından bu yana Pakistan’da faaliyet gösterdiğini anlatan Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Albayrak, “Pakistan’ın 4 şehrinde atık toplama, çevre temizliği, metrobüs ile yolcu taşımacılığı, halk otobüsleri ve taksi ile yolcu taşımacılığı yapıyoruz. Faaliyetlerimizi 13 bin Pakistanlı çalışanımızla birlikte sürdürüyoruz” dedi. Yapılan işlerin Pakistan mevzuat ve kanunlarına uygun olduğunu aktaran Albayrak, şunları söyledi: “Bu işler ulusal ve uluslararası rekabete açık şekilde yapılan resmi ihaleler sonucu kazandığımız ve çalıştığımız faaliyetlerdir. Pakistan’da başka şehirlerde benzeri faaliyetler için açılacak uluslararası ihaleler olursa, o şehirlerde de faaliyet yapmak arzusundayız.”


13 BİN PAKİSTANLI ÇALIŞANIMIZ VAR

“Pakistan’dan sonra Somali’de ve Batı Afrika ülkesi Gine’de liman işletme ihaleleri kazandık ve çalışmaya başladık. Pakistan halkına hizmet vermekten, Pakistan’ın gelişmesine katkı vermekten çok memnunuz. Pakistanlı işçilerimiz çalışkan. Pakistanlı devlet yönetimi, bürokrasi, kanunlar, prosedürler çok elverişli. Yerli-yabancı şirket ayrımı yapılmıyor. Biz bir Pakistan şirketiyiz. Zaten Pakistan’daki şirketimizde sadece 25 Türk ve 13 bin Pakistanlı kardeşimiz çalışıyor. Çevre temizliği, atık toplama, yolcu taşımacılığı ve ulaştırma alanlarında Pakistan halkını memnun etmişsek, biz de çok mutlu oluruz.”

KARDEŞ PAKİSTAN KALKINMALI

Kardeş ülke Pakistan’ın kalkınmasına katkı sunmak istediklerini vurgulayan Albayrak, “Kardeş Pakistan halkının refahının artmasına katkı sunmayı amaçlıyoruz. Ekonomik gelişmelere göre, yeni alanlarda da yatırımlarımızı arttırma planlarımız var. Türkiye ve Pakistan, iki dost ve kardeş ülke, müttefik ülke. Türk ve Pakistan halkının dini, sosyal değerleri, kültürü, kaderi ortaktır. Milli bayraklarımız bile ay yıldızlı benzerdir. Türkiye ve Pakistan, iki devlet, tek millet gibidir. İnşallah iki kardeş ülke arasında siyasi ilişkiler gibi, ekonomik ilişkilerimiz de çok daha büyük rakamlara ulaşacaktır. Bu amaçla iki taraf da çok çalışmalıdır" ifadelerini kullandı.


Biz büyük bir aileyiz

Nuri Albayrak, 1952’de babası tarafından kurulan şirketin 66 yıldır faaliyette olduğunu belirterek, “7 kardeşin ortak olduğu bir şirketler grubuyuz. Babamız inşaat ile yola çıkmıştı. Daha sonra personel ve yolcu taşımacılığı, atık toplama ve yönetme, liman işletme gibi hizmetler ve lojistik sektöründe büyüdük. Ardından askeri ve polis elbiseleri üreten tekstil, traktör, dizel motor, tank motoru, döküm ve çevre temizlik araçları üretimi ile sanayi sektöründe yoğunlaştık. 2018’de iki şeker fabrikası ile şeker üretimine başladık. İnşallah 2019’un başında 150 milyon avro yatırımla kağıt fabrikamızı üretime başlatacağız. 20 yıldır gazete ve televizyon yayıncılığı, 12 tane aylık dergi ve dijital yayıncılık alanında önde gelen medya kuruluşlarından biriyiz. Toplam 20 bin çalışanımız ile büyük bir aileyiz. Geçmişte Suudi Arabistan’da, Nijerya’da, Irak’ta faaliyetler yaptık” değerlendirmesinde bulundu.



Türkiye’nin iyiliği Pakistan’ın iyiliğidir

Türkiye ve Pakistan arasında sarsılmaz bir dostluk ve kardeşlik olduğunu söyleyen Albayrak CEO’su Ömer Bolat, “Bu dostluk ve kardeşliğe ilave olarak ekonomik ilişkileri de azami düzeye çıkarmak için çalışıyoruz” dedi. Bolat, “Heyet bizi Pakistan’ın tüm bölgelerinde yatırım yapmaya, sanayi ve hizmetler sektöründeki deneyimlerimizi paylaşmaya davet etti. Biz de 2011 yılından bu yana Pakistan’ın 4 şehrinde yaptığımız faaliyetlerimizden bahsetttik. Pakistan’ın kalkınmasında, ekonomik refahına 8 yıldan beri katkıda bulunmaktan memnuniyet duyduğumuzu anlattık. Bizim için Pakistan’ın iyiliği Türkiye’nin iyiliğidir. Türkiye’nin iyiliği Pakistan’ın iyiliğidir” diye konuştu.

#Bilâl Khan Pasha
#​Pakistan
#İstanbul
#Ömer Bolat
#Nuri Albayrak
#Ahmet Albayrak
5 yıl önce
default-profile-img