|

Üçüncü ülke açılımı

Türkiye ve İtalya, üçüncü ülkelere ilk defa birlikte açılmaya hazırlanıyor. Üçüncü ülkeler bazında Afrika kıtası öne çıkarken, sektörel bazda da enerji öncelikli işbirliği alanı olacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/02/2017 Cuma
Güncelleme: 03:21 - 24/02/2017 Cuma
Yeni Şafak
Üçüncü ülke açılımı
Üçüncü ülke açılımı

Türkiye ve İtalya, üçüncü ülkelere beraber açılarak bölgesel bazda Afrika, sektörel bazda da enerjinin öncelikli olacağı birçok yatırım fırsatını birlikte arayacak. Türkiye-İtalya Ortak Ekonomik ve Ticaret Komitesi toplantısı önceki akşam İstanbul'da düzenlendi. Altyapı, enerji ve sağlık sektörlerinin öne çıktığı toplantıda, Türk-İtalyan ekonomik ve ticari ortaklığının geliştirilebileceği alanlar masaya yatırıldı. Finansmana erişimi kolaylaştırmak için Türk Eximbank ile İtalyan SACE arasında da Mutabakat Zaptı imzalandı. Forumda konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, iki ülke arasındaki 18 milyar dolarlık dış ticaret hacminin 40 milyar dolara çıkabileceğini belirtti.



TÜRK TİCARET MERKEZİ SIRADA


Bu yıl İtalya'da bir Türk Ticaret Merkezi açılacağını açıklayan Zeybekci, “İlk defa üçüncü ülkelere birlikte giderek yatırım fırsatlarını beraber kovalayacağız” dedi. İtalya Ekonomik Kalkınma Bakanı Carlo Calenda da, Afrika'da ortak yatırımda iki ülkenin de güçlü olduğu ülkeler olduğunu ifade etti. Calenda, Türk şirketlerinin İtalya'da ihalelere katılmalarına destek olacaklarını da söyledi.



2017 ve 2018'de 'Hedef Türkiye'


Türkiye-İtalya Ortak Ekonomik ve Ticaret Komitesi toplantısında konuşan DEİK Başkanı Ömer Cihad Vardan, İtalya'nın 2017 ve 2018 için Türkiye'yi 'Hedef Ülke' belirlediğini söyledi. Vardan, bu çerçevede enerji, ziraat, otomotiv, gıdanın yanısıra, start-up'lar, akıllı ve inovatif teknolojiler, yenilenebilir enerji fırsatlarının da karşılıklı değerlendirileceğini belirtti.






#Türkiye
#İtalya
#Afrika kıtası
7 yıl önce