|

Yatırımı ikiye katlayacak

Teknosa, bu yıl 2017’ye göre iki kat fazla yatırım yapma kararı alarak, özellikle dijital dönüşüm alanlarında gerçekleştireceği yatırımları için 60 milyon TL kaynak ayırdı. Geçen yıl 3,4 milyar TL ciro elde ederek mali yapısını güçlendiren teknoloji perakende şirketi, teknosa.com’da elde ettiği yüzde 30 büyümenin de etkisiyle 20 milyon TL net kâra ulaştı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/02/2018 Perşembe
Güncelleme: 01:38 - 22/02/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Bülent Gürsoy - Ata Köseoğlu
Bülent Gürsoy - Ata Köseoğlu

Sabancı Holding’in teknoloji perakende markası Teknosa, 2017 yılındaki yatırımlarını bu yıl ikiye katlayıp 60 milyon TL’ye çıkaracak. Yatırımların ana odağı çoklu kanal stratejisi kapsamında şirketteki dijital dönüşümün tamamlanması üzerine gerçekleşecek. Teknosa’nın şirket gerçekleşme ve hedefleri basın toplantısı ile açıklandı. Sabancı Holding Perakende Grup Başkanı ve Teknosa Yönetim Kurulu Başkanı Ata Köseoğlu, “Sabancı Topluluğu’nun Türkiye’nin geleceğine duyduğu güven ve perakende sektörüne dair vizyonu kapsamında, Teknosa’da insan kaynağı ve teknoloji odaklı yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. 2017'deki yatırımımızı bu yıl ikiye katlayıp 60 milyon TL’ye çıkarıyoruz” dedi.

KESİNTİSİZ DENEYİM

Teknoloji alışveriş deneyimini en üst seviyeye getirmek istediklerini ve bu doğrultuda kendilerini devamlı yenilediklerini söyleyen Teknosa Genel Müdürü Bülent Gürcan ise, “2017, omnichannel (çoklu kanal) stratejimiz doğrultusunda müşterilerimize her kanaldan kesintisiz hizmet sunmaya odaklandığımız, müşteri deneyimini 360 derece ele alarak yenilikçi hizmetlerimizi daha da derinleştirdiğimiz bir yıl oldu. 2017 yılında 28 milyon TL yatırım yapmıştık. Bu yıl hem yatırımlarımızı artırıyor hem de hedeflerimizi büyütüyoruz. Kısa vadede, Türkiye’de öncüsü olduğumuz çoklu kanalda müşteri deneyiminde örnek olacağız” diye konuştu.

HEDEFLERİNİ AŞTI

Geçen yıl Teknosa olarak hedeflerini aştıklarını belirten Gürcan, şöyle devam etti: “Her çeyreğini karlılıkla geride bıraktığımız bir yıl oldu. 2017 yılı toplam ciromuz 3,4 milyar TL olarak gerçekleşti. Karlılığımız ise 20 milyon TL’ye ulaştı. Teknosa.com, geçen yıla göre satışlarını %30 artırdı. İnternetten sipariş edip mağazadan teslim alan müşterilerimizin oranı %30’a ulaştı. Teknosa mobil uygulamasından satışlar da %128 arttı.”

  • Akıllı telefon satışı lokomotif
  • Tüketici teknolojisi ürünleri satışlarının 2017 yılında ciroda yüzde 16 arttığı bilgisini veren Bülent Gürcan, pazara ilişkin olarak, “2017 yılında Türkiye’de akıllı telefonların hakim olduğu telekom kategorisi yüzde 19 büyürken, pazardan yüzde 42’lik bir pay aldı. Büyük beyaz eşya ÖTV indirimi etkisiyle yüzde 21, tüketici elektroniği ve küçük ev aletleri yüzde 11 büyüdü. Bilgi teknolojileri kategorisindeki satışlar ise uzun bir aradan sonra oyun özellikli ürünlere talep nedeniyle yılı yüzde 2,5 seviyesinde artış ile tamamladı” değerlendirmesinde bulundu.
Teknosacell’de faturasız hat

Teknosa’nın sektörde markalaşmış ürün ve hizmetlerle farklılaştığına dikkat çeken Bülent Gürcan, “Aksesuar, aksiyon kamerası, VR Box, kablosuz şarj üniteleri gibi ürünlerin yanı sıra, çok kapsamlı bir gaming ürünleri yelpazesi Preo çatısı altında yer alıyor. 2018’de 1 milyon adet Preo ürününü müşterilerimizle buluşturmayı hedefliyoruz” dedi. Teknosacell abonesinin 2017 sonu itibarıyla 170 bine ulaştığını da aktaran Gürcan, “Bu yıl faturasız hat da sunarak mobil iletişim portföyümüzü zenginleştirmek istiyoruz” dedi.

  • Harcamalarımızın yüzde 10’u teknolojiye
  • Teknosa ve DORinsigt işbirliği ile hazırlanan ‘Teknolojik Ürün Kullanma Eğilimi Raporu’na göre 2017 yılı içerisinde Türkiye’deki tüketicilerin toplam harcamalarının yüzde 10’u teknoloji alışverişine gidiyor. Konut, gıda ve ulaşım giderlerinin ardından dördüncü sırada yer alan teknoloji harcamaları, bu yönüyle de dikkat çekiyor. 29 Ocak - 5 Şubat 2018 tarihleri arasında ABC1C2 segmentine mensup 1000 kişi ile yapılan araştırmaya göre, 2017 yılında en çok para harcanan teknoloji ürünü yüzde 41 ile cep telefonları olurken, bunu sırasıyla TV, beyaz eşya, bilgisayar, küçük ev aletleri ve oyun harcamaları takip ediyor.

#Yatırım
#Teknosa
#Teknoloji
6 yıl önce