|

Yunan meşale uzattı

2004 Olimpiyatları hazırlıklarını tek başına yetiştiremeyeceklerini açıklayan Yunan-Türk İşbirliği Konseyi Başkanı Panagiotis Koutsikos, Türk işadamlarını ortak yatırım yapmaya çağırdı.

Yeni Şafak
01:00 - 6/03/2002 Çarşamba
Güncelleme: 15:41 - 16/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------

---------------------- manset ---------------------

----------------------- spot ------------------------------------------------ spot -------------------------

Yunan-Türk İşbirliği Konseyi Başkanı Panagiotis Koutsikos, Yunan Milli Bankası Etniki ve Novabank`ın Türkiye`de yatırımları olduğunu belirtirken, Yunan Pireos Bankası`nın da Türkiye`de yatırım hazırlığında olduğunu açıkladı. Koutsikos, 60 Yunan şirketinin Türkiye`de yatırım için Türk işadamlarıyla işbirliği içinde olduğunu söyledi. Türk-Yunan İş Konseyi olarak 2008`deki Avrupa Futbol Şampiyonası`na talip olduklarını kaydeden Koutsikos, "Türk-Yunan İş Konseyi Başkanı Şarık Tara ile karar aldık ve 2008`de yapılacak Avrupa Futbol Şampiyonası`na talip olduk. 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası`nı alma yüzdemiz çok yüksek, alacağız. Şampiyonanın yarı maçları Yunanistan`da yarı maçları Türkiye`de olması için projeler yaptık. Bu gerçekleşirse iki ülkeye de Euro`lar girecek."

2004 için ortaklık teklifi
2004 Olimpiyatları hazırlıklarında da Türk işadamlarının önemli paylar almasını arzu ettiklerini kaydeden Koutsikos, Türk firmalarının teknik olarak çok daha iyi durumda olduklarını anlattı. Koutsikos, Olimpiyat hazırlıklarında en az 4 Türk firmasının bazı ihalelere teklif verdiğini söyledi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
22 yıl önce