|

Emekli maaşlarına Temmuz zammı ne kadar yapılacak?

Milyonlarca emekli vatandaşı ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Emekli maaşlarına zam mı gelecek? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den emekli maaşları ile ilgili önemli bir açıklama geldi. Bakan Bilgin, en düşük emekli maaşının yeniden artacağını bildirdi. Peki, emekli maaşları ne zaman artacak? Emekli maaş zammı ne kadar yapılacak? İşte konuya ilişkin ayrıntılar...

11:00 - 28/04/2022 الخميس
Yeni Şafak
Emekli maaşına ek zam
Emekli maaşına ek zam

Türkiye'deki milyonlarca emekliyi sevindiren açıklama, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den geldi. Bakan Bilgin, en düşük emekli maaşının yeniden artacağını ifade etti.

EMEKLİ MAAŞ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

En düşük emekli maaşının artacağını ve ayrıntıları 1 Mayıs'ta açıklayacağını duyuran Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den bir müjde daha geldi. Gümüşhane'de konuşan Bilgin, “Kamu personelinin 3600 ek gösterge meselesi, mayıs ayı içerisinde bitireceğimiz çalışmalardan bir tanesi" dedi.

Çalışma ve Sosyal ve Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Emekli maaşları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. A Para'ya konuşan Bakan Bilgin, 'Temmuz ayında bir sürprizimiz olacak, en düşük emekli maaşı artacak. Detayları 1 Mayıs'ta açıklayacağım" dedi.

2022 EMEKLİ MAAŞI NE KADAR?

SSK ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 25,48, memur ve memur emeklisi için 2022 maaş zammı da yüzde 27,48 düzeyinde gerçekleşti. 2022 en düşük emekli maaşı 2.500 TL'dir.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR 2022?

Emekli ikramiyesi geçen yıldan beri bin 100 TL olarak ödeniyor. Dul aylığı alanlara ise 550 lira bayram ikramiyesi ödeniyor. Dul aylığı alan ve aylık ödeme alan çocuğu olamayanlar ise 825 lira bayram ikramiyesi alıyor. Yetim aylığı alan çocuklara ise 275 lira ikramiye ödeniyor.

#emekli maaşı
#emekli maaş zammı
#emekli maaşı artacak
#emekli maaşına zam
#emekli maaşı 2. zam
#emekli maaşına ek zam
٪d سنوات قبل