|

Fatih Camisi'nde bıçaklı saldırı: Fatih Cami İmamı kimdir, sağlık durumu nasıl?

Fatih Camii İmamı Galip Usta ve cami cemaatinden bir kişi, namazdan sonra bir şüpheli tarafından bıçakla yaralandı. Saldırgan gözaltına alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı olaya ilişkin soruşturma başlattı. Olayın ardından Fatih Cami imamının kim olduğu ve sağlık durumu merak kazandı. Fatih Camii İmamı kimdir? Bıçaklı saldırıya uğrayan Fatih Cami İmamı Galip Usta ve öğrencisi Bilal Erdem'in sağlık durumu haberimizde.

11:07 - 9/01/2024 Salı
Yeni Şafak
Galip Usta
Galip Usta

İstanbul'da Fatih Camii içerisinde slogan atan Ömer Salgın'ı uyaran cami imamı Galip Usta ve o sırada camide olan Bilal Erdem, Ömer Salgın'ın bıçaklı saldırısı sonucu yaralandı.

Fatih Cami İmamı Kimdir?

İstanbul Fatih Camisi İmamı Kurra Hafız Galip Usta'dır.

Fatih Cami İmamı Galip Usta ve talebesi Bilal Erdem'in sağlık durumu

Bezmialem Hastanesi Başhekimi Alpaslan Mayadağlı, Fatih Camii imamı Galip Usta'nın sağlık durumuyla ilgili CNN Türk'e açıklamalarda bulundu. Mayadağlı, "İmam Galip Usta 3 bıçak darbesi aldı. Soluk borusuna müdahale edildi. Durumu stabil durumda ve kontrol altında" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş saldırıyı kınadı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İstanbul Fatih Camii'nde imam hatip Galip Usta ve cami cemaatinden Bilal Erdem'e yapılan saldırıyı kınadı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Fatih Camii İmamı Galip Usta ve cami cemaatinden Bilal Erdem'in bir şüpheli tarafından bıçakla yaralanması üzerine sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Başkan Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak menfur saldırının sonuna kadar takipçisi olacaklarını ifade ettiği paylaşımında, “İstanbul Fatih Camii'nde imam hatip Galip Usta hocamıza ve cami cemaatinden Bilal Erdem'e yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Kendilerine yüce Rabbimizden acil şifalar diliyor, cami cemaatine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bu menfur saldırının sonuna kadar takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

Saldırı anı gücenlik kamerasında

Fatih Camii'nde imam ile bir kişinin ağır yaralandığı bıçaklı saldırı anı güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde saldırganın iki kişiyi bıçakladığı görülüyor.


#fatih cami
#fatih cami imamı
#galip usta
#bilal erdem
4 ay önce