|

Gözler Fed faiz toplantısında: Merkez Bankası son kez faiz artırımı yapacak mı?

Temmuz ayı FED Para Politikası Kurulu faiz kararı için geri sayım başladı. ABD Merkez Bankası faiz kararı için piyasaların tedirgin bekleyişi sürüyor. BNP Paribas ekonomistlerine göre ABD Merkez Bankası muhtemelen son kez faiz artırımı yapacak. FED faiz kararı toplantısı 25-26 Temmuz tarihlerinde yapılacak. Mart 2022'de başlayan faiz artırım süreci sona ermişti. Politika faizi, son 16 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5-5,25 aralığında sabit kalmıştı. Peki, temmuz ayı FED faiz kararı saat kaçta açıklanacak? Faiz artırımı ne anlama geliyor? İşte, FED toplantısı tarihleri.

14:05 - 25/07/2023 Salı
Güncelleme: 14:05 - 25/07/2023 Salı
Yeni Şafak
FED faiz kararı ne zaman açıklanacak?
FED faiz kararı ne zaman açıklanacak?
Faiz oranlarının artırılması, enflasyonu kontrol altına almak için bir önlem olarak görülmekte.
FED faiz kararı toplantısı
için meraklı arayış başladı. 2023 Temmuz FED faiz kararı toplantısı ne zaman, saat kaçta yapılacak araştırılıyor. Yıllık takvime göre
FED faiz kararı Temmuz
zamanı ve önümüzdeki diğer ayların toplantı günleri belli oldu. Peki, FED faiz kararı ne zaman açıklanacak?

FED faiz kararı ne zaman?

ABD Merkez bankası (FED)
faiz kararı toplantı takvimi
belli oldu. FED faiz kararı toplantısı 25-26 Temmuz tarihlerinde yapılacak ve 26 Temmuz akşamı saat 21.00'da kritik faiz kararı açıklanacak.

FED faiz beklentisi ne yönde?

Küresel piyasalar, ABD'de bugün açıklanacak enflasyon verilerinin ABD Merkez Bankası (Fed) üzerindeki baskıyı azaltabileceği beklentisiyle pozitif seyrediyor.

Fed'in enflasyonla mücadelede kararlı olmasına karşın Banka'nın "şahin" adımlarında sona yaklaştığına yönelik öngörüler günden güne güçlenirken, bugün açıklanacak Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verisinden alınacak sinyallerin Fed'in para politikasına ilişkin ipuçları vermesi bekleniyor.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda söz konusu veri öncesi, Fed'in bu ayki toplantıda yüzde 92 ihtimalle politika faizini 25 baz puan artıracağı tahmin edilirken, Banka'nın yıl sonuna kadar toplamda 50 baz puanlık faiz artırma potansiyeli de masada kalmaya devam ediyor.

Analistler, ülkede haziran ayı enflasyonuna ilişkin piyasa beklentilerinin aylık bazda yüzde 0,3 ve yıllık bazda yüzde 3,1 olduğunu anımsattı.

Faiz artırımı ne anlama geliyor?

Faiz oranlarının artırılması, kredilerin daha pahalı hale gelmesine ve bu da insanların daha az harcama yapmasına neden olacak. Bu, enflasyonu düşürmeye yardımcı olacak. Ancak, faiz oranlarının artırılması, ekonomiyi de yavaşlatabilir.

FED toplantı takvimi 2023

  • 19-20 Eylül 2023
  • 31 Ekim / 1 Kasım 2023
  • 12-13 Aralık 2023
#fed
#fed faiz toplantısı
#Fed faiz kararı
9 ay önce