54 yıllık şirket konkordato ilan etti: Borsadaki hisseleri için karar çıktı

15:09, 30/09/2026, ÇarşambaG: Güncelleme: 15:12, 30/09/2026, Çarşamba
Yeni Şafak
54 yıllık şirket konkordato ilan etti: Borsadaki hisseleri için karar çıktı

Türkiye’nin köklü seramik üreticilerinden Uşak Seramik Sanayi AŞ, yaşadığı finansal sıkıntıların ardından konkordato başvurusunda bulundu. Borsa İstanbul’da işlem gören şirket için mahkeme tarafından geçici konkordato komiser heyeti görevlendirildi.

Uşak’ın Banaz ilçesinde faaliyetlerini sürdüren şirketin temeli 1972 yılında atıldı. Konkordato başvurusu, borçların yeniden yapılandırılması ve ticari faaliyetlerin devam ettirilmesi amacıyla yapıldı.

Uşak’ın Banaz ilçesinde faaliyetlerini sürdüren şirketin temeli 1972 yılında atıldı. Konkordato başvurusu, borçların yeniden yapılandırılması ve ticari faaliyetlerin devam ettirilmesi amacıyla yapıldı.

Mahkemeden geçici mühlet kararı


Banaz 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, 29 Eylül 2026 tarihli kararla üç kişilik geçici konkordato komiser heyeti görevlendirdi. Karar kapsamında, kanunda belirtilen istisnalar dışında şirket hakkında yeni icra ve iflas takibi başlatılamayacak. Daha önce başlatılan takipler de geçici mühlet süresince duracak.


Rehinli alacaklara yönelik takipler ise devam edebilecek ancak rehinli malların satışı gerçekleştirilemeyecek.

Mahkemeden geçici mühlet kararıBanaz 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, 29 Eylül 2026 tarihli kararla üç kişilik geçici konkordato komiser heyeti görevlendirdi. Karar kapsamında, kanunda belirtilen istisnalar dışında şirket hakkında yeni icra ve iflas takibi başlatılamayacak. Daha önce başlatılan takipler de geçici mühlet süresince duracak.Rehinli alacaklara yönelik takipler ise devam edebilecek ancak rehinli malların satışı gerçekleştirilemeyecek.

Ödeme aksaklığı dikkat çekmişti


Konkordato başvurusundan önce şirketin ihraç ettiği özel sektör borçlanma aracına ilişkin 22 Eylül’de yapılması gereken itfa ve kupon ödemesi gerçekleştirilememişti. Şirket, yaşanan durumun ödeme ve fon aktarımı sırasında meydana gelen teknik ve operasyonel aksaklıktan kaynaklandığını açıklamıştı.

Ödeme aksaklığı dikkat çekmiştiKonkordato başvurusundan önce şirketin ihraç ettiği özel sektör borçlanma aracına ilişkin 22 Eylül’de yapılması gereken itfa ve kupon ödemesi gerçekleştirilememişti. Şirket, yaşanan durumun ödeme ve fon aktarımı sırasında meydana gelen teknik ve operasyonel aksaklıktan kaynaklandığını açıklamıştı.

Borsa İstanbul'dan yeni karar


Konkordato sürecinin başlamasının ardından Borsa İstanbul da Uşak Seramik hisseleriyle ilgili karar aldı. USAK paylarının Yakın İzleme Pazarı’na alınmasına karar verildi.


Şirketin hisseleri 30 Eylül’de işlem görmeyecek, 1 Ekim’den itibaren ise Yakın İzleme Pazarı’nda yeniden işlem görecek. Hisseler için daha önce Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi kapsamında açığa satış ve kredili işlem yasağı uygulanmıştı.

Borsa İstanbul'dan yeni kararKonkordato sürecinin başlamasının ardından Borsa İstanbul da Uşak Seramik hisseleriyle ilgili karar aldı. USAK paylarının Yakın İzleme Pazarı’na alınmasına karar verildi.Şirketin hisseleri 30 Eylül’de işlem görmeyecek, 1 Ekim’den itibaren ise Yakın İzleme Pazarı’nda yeniden işlem görecek. Hisseler için daha önce Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi kapsamında açığa satış ve kredili işlem yasağı uygulanmıştı.
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026