16:43, 23/01/2021, CumartesiG: Güncelleme: 16:54, 23/01/2021, Cumartesi
Milli gemi İstanbul denizle buluştu
MİLGEM Projesi kapmında üretilen İ sınıfı fırkateynlerin ilki olan İstanbul Fırkateyni, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla denize indirildi. Törende konuşan Erdoğan milli gemi savar füzesi ATMACA ile yerli ve milli olarak geliştirilen radar sistemlerinin İstanbul Fırkateyni'nde kullanılacağını belirtti. Alçak irtifa hava savunma sisteminin deniz versiyonu olan Gökdeniz'in de ilk kez İstanbul Fırkateyni'yle birlikte envantere alınacağını söyledi.
2021 yılı savunma sanayi projeleri kapsamında inşası tamamlanan İstanbul Fırkateyni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenle denizle buluşturuldu.

Fırkateyn, tek gövdeli deplasman tipi tekne formunda inşa edildi. 113 metre boyundaki fırkateynin genişliği 14,4 metre.

Fırkateyn, Ada sınıfı korvetlerden farklı olarak satıhtan havaya güdümlü mermi bulunduracak ve fırlatabilecek.

İ sınıfı fırkateyn, milli bir elektronik harp sistemine ve yeni nesil milli savaş yönetim sistemine, geliştirilmiş silah, radar ve sensörler ile muhabere ve seyir sistemlerine yüzde 75’in üzerinde yerli katkı payıyla sahip olacak.








