Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan kimdir?

17:01, 25/06/2026, PerşembeG: Güncelleme: 17:02, 25/06/2026, Perşembe
Yeni Şafak
Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan kimdir?

CHP’den istifa eden Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan AK Parti'ye katıldı. 1976 Sivas doğumlu Mesut Özarslan, Mesut Özarslan ilk, orta ve lise eğitimini Sivas'ta tamamladıktan sonra Konya Selçuk Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nde lisans diploması aldı. Siyasi hayatında İyi Parti Kurucular Kurul Üyesi, İyi Parti Kurucu Ankara İl Başkanı gibi farklı görevler üstlendi. 31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerde CHP adayı olarak Keçiören Belediye Başkanlığı'na seçildi.

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan AK Parti’ye katıldı. Ankara'da Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan şubat ayında CHP'den istifa etmişti. Özarslan, CHP'den istifa ettikten sonra Grup Başkanı Özgür Özel'in kendisini arayarak küfür ve tehdit ettiğini söylemiş, suç duyurusunda bulunmuştu.

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan AK Parti’ye katıldı. Ankara'da Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan şubat ayında CHP'den istifa etmişti. Özarslan, CHP'den istifa ettikten sonra Grup Başkanı Özgür Özel'in kendisini arayarak küfür ve tehdit ettiğini söylemiş, suç duyurusunda bulunmuştu.


Mesut Özarslan kimdir?

Keçiören Belediyesi'ndeki biyografisine göre 1976 Sivas doğumlu Mesut Özarslan ilk, orta ve lise eğitimini Sivas'ta tamamladıktan sonra Konya Selçuk Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nde lisans diploması aldı.


Mesut Özarslan kimdir?Keçiören Belediyesi'ndeki biyografisine göre 1976 Sivas doğumlu Mesut Özarslan ilk, orta ve lise eğitimini Sivas'ta tamamladıktan sonra Konya Selçuk Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nde lisans diploması aldı.

Bu üniversitede doktorasını tamamladıktan sonra Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nda (TOKİ) Altyapı ve Zemin Etüd Şube Müdürü olarak başlayan bürokrasi hayatına daha üst kademe görevlerde bulunarak devam etti.

2005 yılında Pakistan depremi sonrasında Başbakan adına Başbakanlık Koordinatörü olarak deprem bölgesinde görev yaptı. Ankara'da bir inşaat şirketi kurdu ve yönetti.

Bu üniversitede doktorasını tamamladıktan sonra Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nda (TOKİ) Altyapı ve Zemin Etüd Şube Müdürü olarak başlayan bürokrasi hayatına daha üst kademe görevlerde bulunarak devam etti.2005 yılında Pakistan depremi sonrasında Başbakan adına Başbakanlık Koordinatörü olarak deprem bölgesinde görev yaptı. Ankara'da bir inşaat şirketi kurdu ve yönetti.

Siyasi hayatında İyi Parti Kurucular Kurul Üyesi, İyi Parti Kurucu Ankara İl Başkanı gibi farklı görevler üstlendi. 2019'da Ankara Büyükşehir Belediyesi ile çalışmaya başladı. Burada başdanışmanlığa kadar yükseldi.

31 Mart 2004 tarihinde yapılan yerel seçimlerde %48 oy alarak CHP adayı olarak Keçiören Belediye Başkanlığı'na seçilmişti.

Siyasi hayatında İyi Parti Kurucular Kurul Üyesi, İyi Parti Kurucu Ankara İl Başkanı gibi farklı görevler üstlendi. 2019'da Ankara Büyükşehir Belediyesi ile çalışmaya başladı. Burada başdanışmanlığa kadar yükseldi.31 Mart 2004 tarihinde yapılan yerel seçimlerde %48 oy alarak CHP adayı olarak Keçiören Belediye Başkanlığı'na seçilmişti.
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026