TBMM'de hijyen için karekod takip sistemi kuruldu

15:07, 29/09/2025, Pazartesi
AA
TBMM'de hijyen için karekod takip sistemi kuruldu

TBMM'de 28. Dönem 4. Yasama Yılı açılışı için yapılan kapsamlı hazırlık çalışmaları tamamlanırken, milletvekili odaları ve ortak kullanım alanlarında temizlik hizmetlerinin daha düzenli yürütülmesi için karekod takip sistemine geçildi. Yerleşke içi ve dışındaki binaların yangından korunması için gerekli bakım onarım çalışmaları yapıldı.

TBMM'de 28. Dönem 4. Yasama Yılı açılışının öncesinde kapsamlı hazırlık çalışmaları gerçekleştirildi.


İlk olarak TBMM Genel Kurul Salonu, toplantı salonları ve yerleşke içindeki birçok noktada bakım ve onarım çalışmaları tamamlandı.

TBMM'deki Genel Kurul ve siyasi partilerin grup toplantı salonlarının tamamında koltuk ve kapı derilerinin bakımları yapıldı, tüm ısıtma, soğutma ve havalandırma sistemlerinin bakımları gerçekleştirildi.

TBMM'de 28. Dönem 4. Yasama Yılı açılışının öncesinde kapsamlı hazırlık çalışmaları gerçekleştirildi.İlk olarak TBMM Genel Kurul Salonu, toplantı salonları ve yerleşke içindeki birçok noktada bakım ve onarım çalışmaları tamamlandı.TBMM'deki Genel Kurul ve siyasi partilerin grup toplantı salonlarının tamamında koltuk ve kapı derilerinin bakımları yapıldı, tüm ısıtma, soğutma ve havalandırma sistemlerinin bakımları gerçekleştirildi.

TBMM'de milletvekili odaları, tuvaletleri ve diğer ortak kullanım alanlarında, temizlik hizmetlerinin daha düzenli yürütülmesi için karekod takip sistemi kuruldu. Her kapıya, Destek Hizmetleri Başkanlığı temizlik kontrol etiketleri üzerinde karekodlar yerleştirildi.


Yeni uygulama kapsamında, temizlik personeli görevini tamamladıktan sonra karekodu mobil cihazı okutarak işlem saatini ve kendi kimliğini sisteme kaydedecek. Ardından kat sorumlusu, yapılan temizliği denetleyerek karekod uygulaması üzerinden kontrol kaydını sisteme işleyecek. Tüm veriler anlık olarak dijital sisteme aktarılarak, idari yönetim tarafından bilgisayar üzerinden takip edilebilecek.

TBMM'de milletvekili odaları, tuvaletleri ve diğer ortak kullanım alanlarında, temizlik hizmetlerinin daha düzenli yürütülmesi için karekod takip sistemi kuruldu. Her kapıya, Destek Hizmetleri Başkanlığı temizlik kontrol etiketleri üzerinde karekodlar yerleştirildi.Yeni uygulama kapsamında, temizlik personeli görevini tamamladıktan sonra karekodu mobil cihazı okutarak işlem saatini ve kendi kimliğini sisteme kaydedecek. Ardından kat sorumlusu, yapılan temizliği denetleyerek karekod uygulaması üzerinden kontrol kaydını sisteme işleyecek. Tüm veriler anlık olarak dijital sisteme aktarılarak, idari yönetim tarafından bilgisayar üzerinden takip edilebilecek.

Bunun yanı sıra yerleşke içindeki ve dışındaki binaların yangından korunması için gerekli bakım onarım çalışmaları yapıldı. Ayrıca binalarda bulunan jeneratör sistemlerine yakıt ikmali yapılarak bakımları gerçekleştirildi.


Yerleşkede bulunan tüm kullanım suyu ve yangın suyu depolarının temizlik ve dezenfeksiyon çalışmaları yapıldı. TBMM yerleşkesi girişlerinde bulunan Dikmen ve Çankaya kapılarında peyzaj düzenleme çalışmaları başlatıldı.


Öte yandan sağlığın korunması ve hijyenin artırılması amacıyla yeni çöp konteynerleri kullanılmaya başlandı.

Bunun yanı sıra yerleşke içindeki ve dışındaki binaların yangından korunması için gerekli bakım onarım çalışmaları yapıldı. Ayrıca binalarda bulunan jeneratör sistemlerine yakıt ikmali yapılarak bakımları gerçekleştirildi.Yerleşkede bulunan tüm kullanım suyu ve yangın suyu depolarının temizlik ve dezenfeksiyon çalışmaları yapıldı. TBMM yerleşkesi girişlerinde bulunan Dikmen ve Çankaya kapılarında peyzaj düzenleme çalışmaları başlatıldı.Öte yandan sağlığın korunması ve hijyenin artırılması amacıyla yeni çöp konteynerleri kullanılmaya başlandı.

TBMM iç bahçesindeki yeşil alanlarda da bakım ve yenileme çalışmaları tamamlandı. Muhalefet ve iktidar bahçelerinde temizlik ve tadilat çalışmaları gerçekleştirildi.


Ayrıca TBMM yerleşkesi içerisinde asfaltlama çalışmaları yapıldı. Yerleşke içindeki binaların gerek görülen noktaları, nöbet kulübeleri, pano kutuları ve demir aksamlar boyandı.

Yerleşkedeki iç ve dış mekanlarda aydınlatma sistemlerinin bakım onarımları ile Mozaik Parter Alanı'nda çiçeklendirme ve peyzaj düzenleme yapıldı.​​​​​​​

TBMM iç bahçesindeki yeşil alanlarda da bakım ve yenileme çalışmaları tamamlandı. Muhalefet ve iktidar bahçelerinde temizlik ve tadilat çalışmaları gerçekleştirildi.Ayrıca TBMM yerleşkesi içerisinde asfaltlama çalışmaları yapıldı. Yerleşke içindeki binaların gerek görülen noktaları, nöbet kulübeleri, pano kutuları ve demir aksamlar boyandı.Yerleşkedeki iç ve dış mekanlarda aydınlatma sistemlerinin bakım onarımları ile Mozaik Parter Alanı'nda çiçeklendirme ve peyzaj düzenleme yapıldı.​​​​​​​
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026