|

İzmir derbisinde olaylar çıktı: Göztepe-Altay maçı tatil edildi

TFF 1. Lig’de Göztepe ile Altay arasında oynanan İzmir derbisi çıkan olaylar nedeniyle tatil edildi. Altay tribünlerinden Göztepeli taraftarlara havai fişek atılmasının ardından Göztepe tribününde bazı taraftarlar yaralandı. Göztepe ve Altay’ın maçının çıkan olaylar nedeniyle İzmir Valiliğinden de açıklama geldi. Pek Göztepe-Altay maçı ne zaman ertelendi, ne zaman oynanacak? İşte maça dair tüm detaylar.

09:21 - 28/11/2022 Pazartesi
Güncelleme: 09:25 - 28/11/2022 Pazartesi
Yeni Şafak
Göztepe Altay maçı
Göztepe Altay maçı

İzmir'de saat 19.00'da başladıktan sonra 19'uncu dakikada çıkan olaylar nedeniyle hakem tarafından tatil edilen derbi maçını izlemeye gelen konuk Altay taraftarları 7 saat statta tutuldu. Kamera kayıtlarında Göztepe taraftarlarına işaret fişeği atan şüphelinin yanı sıra olayların tırmanmasında müdahil olduğu belirlenen kişilerin yakalanmasının ardından güvenlik gerekçesiyle statta tutulan ve passolig verilerine göre 690 Altay taraftarı için saat 02.00'de tahliye işlemi başlatıldı. Polis ekiplerinin stat çevresi ve güzergah boyunda aldığı önlemlerin ardından Altay taraftarları otobüslere bindirilerek, stattan çıkarıldı.

Göztepe-Altay maçında ne oldu?

Spor Toto 1. Lig’de Göztepe ve Altay’ın maçının çıkan olaylar nedeniyle tatil edilmesinin ardından İzmir Valiliği tarafından konuyla ilgili yazılı açıklama yapıldı.

Göztepe ile Altay arasında dün oynanan Spor Toto 1. Lig müsabakasıyla ilgili şu bilgiler verildi:

Maçın 19. dakikasında misafir tribününün bulunduğu kısımdan, işaret fişeği diye tabir edilen yanıcı madde Göztepe taraftarlarına fırlatılmıştır. Fişek Göztepe taraftarı Mehmet Çakır'a isabet etmiş ve yaralanmasına neden olmuş, Çakır hastaneye intikal ettirilerek tedavi altına alınmıştır.

Olayın ardından statta kamera tespit çalışmalarının gerçekleştirildiği ifade edilen açıklama şöyle devam etti:

  • Kamera tespit çalışmalarından, misafir takım tribününde sis diye tabir edilen yanıcı maddelerin yakıldığı belirlenmiş ve sisin yoğun olduğu yerdeki taraftarlar tespit edilerek emniyet güçlerimiz tarafından gözaltına alınmıştır.
  • Soruşturma neticesinde, sis ve işaret fişeğini, statta görevli özel ambulans şirketi şoförlerinin stat tuvaletine bıraktığı ve oradan taraftara dağıtım yapıldığı anlaşılmıştır.
  • Kamera tespit çalışmalarında da ambulans şoförlerinin, 16.34'te iki sırt çantasıyla misafir tribününün bulunduğu tuvaletlere girdiği ve akabinde yoğun telefon görüşmeleri yaptıkları görülmüştür. Sırt çantalarını misafir tribünü tuvaletlerine sokan özel ambulans şirketi görevlisi A.G. ve H.K. isimli şahıslar gözaltına alınmıştır.
  • Valilik açıklamasında ayrıca, tribünde ise suç unsuru malzemeleri kullanan D.D., E.Y ve K.E.'nin organize şekilde suçu gerçekleştirdiği anlaşılmış olup, olayla ilgili toplam 21 şahıs yakalanarak haklarında gerekli adli işlemlerin başlatıldığı belirtildi.

Göztepe-Altay maçı ne zamana ertelendi?

Yaşanan olaylar nedeniyle TFF'den erteleme kararı geldi. Maçın ertelenmesinin ardından ise Göztepe ve Altay taraftarları maçın hangi tarihe ertelendiğini araştırıyor. Ertelenen Göztepe – Altay maçının ise tarihi ve saati henüz açıklanmadı.

#Göztepe
#Altay
#izmir valiliği
1 yıl önce