|

10 yıl içerisinde tüm paralar dijital olacak

Blockchain teknolojisi alanında dünyadaki en yetkin isimlerden biri olan Prof. Emin Gün Sirer, “Önümüzdeki 10 senede tüm paraların dijital olacağına dair en ufak bir şüphem yok. Merkez Bankası eğer kartlarını doğru oynarsa, başka dünya ülkelerinin yapamadığını bizim yapmamız mümkün” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 23/01/2020 Perşembe
Güncelleme: 00:55 - 23/01/2020 Perşembe
Yeni Şafak
Blockchain İstanbul
Blockchain İstanbul

Türkiye’nin ilk ve tek YÖK onaylı olduğu ifade edilen Blockchain Araştırma ve Uygulama Merkezi BlockchainIST Center, AVA Labs ile iş birliğine gitti. İş birliği lansmanına Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, üniversitenin rektörü Prof. Dr. Şirin Karadeniz, finans şirketleri, blockchain yatırımcıları, farklı üniversitelerden akademisyenler ve öğrenciler katıldı. İş birliği ile; AVA platformunda blockchain tabanlı uygulamalar geliştirilerek, Bahçeşehir Üniversitesi öğrencilerinin bu teknoloji ile bir an önce tanıştırılması hedefleniyor. Bu doğrultuda master öğrencilerinin tezlerini AVA platformunda birer uygulamaya dönüştürmek, İstanbul Kalkınma Ajansının desteklediği Blockchain Okulundan mezun olan öğrencilerin projelerini de AVA platformuna aktarılması planlanıyor.

İLK VE TEK MERKEZİZ

Yapılan iş birliği ile ilgili düzenlenen toplantıda konuşan BAU BlockchainIST Center Direktörü Dr. Öğr. Üyesi Bora Erdamar, “BlockchainIST Center olarak Türkiye’de bir üniversite bünyesinde bulunan ilk ve tek Blockchain Teknoloji Araştırma Merkezi’yiz. Bu iş birliği sonrasında Türkiye olarak bütün projeleri hızlıca hayata geçirmeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

KENDİ SİSTEMİMİZİ KURMALIYIZ
  • Blockhain projesinin doğru yapılırsa başarıya ulaşacağından şüphesi olmadığını belirten AVA Labs CEO’su ve Cornell Üniversitesi’nden Prof. Dr. Emin Gün Sirer, “Önümüzdeki 10 sene içerisinde tüm paraların dijital olacağına dair de en ufak bir şüphem yok ama biz bunu kendimiz geliştirmezsek o zaman başkalarının sistemlerine tabi olmak durumundayız Merkez Bankası eğer kartlarını doğru oynarsa, başka dünya ülkelerinin yapamadığını bizim yapmamız mümkün” diye konuştu.
#Blockchain
#İstanbul
#Teknoloji
#Emin Gün Sirer
4 yıl önce