|

100 bin genci zehirleyeceklerdi

Yalova'da 2015 yılının en büyük kokain operasyonu yapıldı. 100 bin genci zehirleyecek miktardaki kokain yakılarak imha edildi.

Yeni Şafak
13:04 - 11/12/2015 Cuma
Güncelleme: 11:14 - 11/12/2015 Cuma
IHA

Yalova Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi (KOM) ekipleri Yalova'dan başlayarak Mersin'de sona eren bir operasyon gerçekleştirdi. Almanya ve Hollanda'dan getirilen piyasa değeri 1 milyon doları bulan 11 kilo 720 gram saf kokain maddesi ile 62 bin adet Extacy hap bir Mersin Gümrüğü'nde yapılan operasyonla bir TIR'da zulalanmış şekilde ele geçirildi.



Yalova Emniyet Müdürlüğü, 2015 yılının bitimine sayılı günler kala yılın en büyük kokain operasyonuna imza attı. 5 ay önce yurt dışından yüklü miktarda kokainin ülkeye gireceği istihbaratına ulaşan Yalova polisi şebekeyi takibe aldı. Aylar süren takip neticesinde Almanya ve Hollanda'dan alınan uyuşturucunun yurda getirildiği bilgisine ulaşan Yalova Emniyet Müdürlüğü, Mersin ve Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü ekiplerinden de destek alarak Mersin Gümrüğü'nde bir TIR'ı durdurarak arama yaptı. 102 polis ve Narkotik dedektör köpeklerin de katılımı ile gerçekleşen aramada TIR'ın gizli bölmelerine zulalanmış paketler halinde toplam 11 kilo 720 gram kokain ve 62 bin adet extacy hap bulundu. Aynı anda Şanlıurfa'daki bazı adreslere de eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirilerek uyuşturucuyu yurda sokan şebekeyi çökertti.



Operasyonda biri baba kız olmak üzere 5 kişi gözaltına alındı. A.Ö (50)'nün lideri olduğu şebekede kızı S.Ö (22) ile şebeke elemanı olan A.B (22), Ö.S (22) ve E.Ö (23) Yalova'ya getirilerek sorgulandılar. Sorguda şebeke lideri A.Ö suçu kabul ederek herşeyi itiraf etti. Şahıslar haklarında düzenlenen evraklarla adliyeye sevk edildiler.



Piyasa değerinin 1 milyon dolar olan kokainin 2015 yılında yapılan operasyonlarda ele geçirilen en yüksek miktar olduğu tespit edilirken bu uyuşturucunun yakalanamaması durumunda Mersin üzerinden Yalova'ya getirileceği ve Yalova'dan da başta İstanbul olmak üzere büyük şehirlere dağıtılacağı öğrenildi.


Yaklaşık 100 bin genci zehirlemeye yetecek miktardaki Kokain Yalova Polisi tarafından yakılarak imha edilecek.


#Yalova Emniyet Müdürlüğü
#kokain
#KOM
#yalova
8 yıl önce