|

118 gün sonra 'pardon' dediler

Üzerinde taşıdığı kekik ve karbonatı uyuştrucu madde sanılıncaa 118 gün hapis yattı. Kriminal laboratuvarlarından gelen rapor sonucunda suçsuzluğu ispatlandı.

KOCAELİ (CİHAN)
00:00 - 23/08/2008 Cumartesi
Güncelleme: 15:24 - 23/08/2008 Cumartesi
Yeni Şafak
118 gün sonra 'pardon' dediler
118 gün sonra 'pardon' dediler

Ferhan Şensoy'un 'Pardon' filmi Kocaeli'de gerçek oldu. Yapılan aramada üzerinde bulunan poşette kekik ve karbonat uyuşturucu madde sanılınca 118 gün cezaevinde boşu boşuna yattı.



118 gün sonra 'Pardon' denilerek cezaevi hayatına son verilen adam şimdi dava açmaya hazırlanıyor. Bir dönem izleyenleri güldüren, Ferhan Şensoy'un başrolünde oynadığı Pardon filmi, yanlış anlaşılma sonucu yıllarca ceza evinde yatan ve sonra suçsuz olduğu anlaşılınca 'Pardon' denilerek serbest bırakılan bir kişinin hayat hikayesini anlatıyor. Bu filmin senaryonun bir benzeri de Kocaeli'de yaşandı.


ÜZERİNDEKİLERİ UYUŞTRUCU SANDILAR!

İzmit Kapalı Cezaevi'nde yatan arkadaşı Ziya Şehin'i ziyarete giden Bahri Zafer Özdemir, cezaevi girişinde üzerinde arama yapıldı. Arama sırasında Özdemir'in cebinde pazarda aldığı küçük poşetler içinde keki ve karbonat çıktı. Üzerindekiler uyuşturucu madde sanılınca işlem yapıldı. Çıkartıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konulan Özdemir'in üzerinde çıkanların kekik ve karbonat olduğunun anlaşılması tam 118 gün sürdü. Kriminal laboratuvarlarından gelen rapor sonunda 'Pardon' denilerek Özdemir beraat edildi.


'AYLARCA CEZAEVİNDE KALDIM'


Suçsuz yere aylarca cezaevinde yatan Özdemir, şimdi yetkililer hakkında dava açmaya hazırlanıyor. Gözyaşları içinde durumunu anlatan Özdemir, "Böyle bir yanlışlık ancak filmlerde olur. Kekik ile Karbonatı pazarda aldım. Küçük oldukları için de cebime koydum. Bu yaşımda aylarca cezaevinde kaldım. Bunun hesabını soracağım." dedi.

16 yıl önce