|

Meteorolojiden kritik uyarı: Sağanak ve lodosla birlikte çamur yağabilir

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 19 Nisan hava durumu raporunu paylaştı. Başta İstanbul olmak üzere çok sayıda ilde görülen çamur yağışının devam edip etmeyeceği merak edilirken, Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre ise Marmara, Ege, batı ve orta Karadeniz ile İç Anadolu'nun kuzeyinde sağanak yağmur bekleniyor. Yağışların Trakya ve Çanakkale çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Lodosla birlikte gelen çöl tozlarının yağmurla birleşerek yeryüzüne çamur olarak düşebileceğine yönelik uyarıda da bulunuluyor.

08:08 - 19/04/2021 Pazartesi
Güncelleme: 08:10 - 19/04/2021 Pazartesi
Yeni Şafak
Foto/arşiv
Foto/arşiv

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizin kuzey kesimlerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği bekleniyor.

Yağışların Trakya ile Çanakkale çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.
Hava sıcaklığının; güney,iç ve doğu bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde, batı kesimlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı, kuzeybatı kesimlerde kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneydoğusu,
İç Anadolu ile Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa),Güney ve İç Ege ile Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde zaman zaman kuvvetli fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Trakya ile Çanakkale çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.



RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI

Marmara'nın güneydoğusu, İç Anadolu ile Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa),Güney ve İç Ege ile Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde zaman zaman kuvvetli fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi, ulaşımda aksamalar, ağaç veya direklerin devrilmesi vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İşte 5 günlük hava durum raporu..







#Meteoroloji Genel Müdürlüğü
#Hava durumu
#Hava sıcaklığı
#Yağış
#Çamur yağdı
#İstanbul hava durumu
3 yıl önce