|

2013 KOBİ''lerin yılı olacak

Türk ekonomisindeki yavaşlamadan doğrudan etkilenen KOBİ''ler için 2012 yılının ''zor geçtiğini'' ifade eden sektör temsilcileri, 2013 yılının yatırım yapılabilir not sayesinde KOBİ''lerin yılı olacağını söylediler

Cahit Saraçoğlu
00:00 - 3/01/2013 Perşembe
Güncelleme: 23:18 - 2/01/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
2013 KOBİ''lerin yılı olacak
2013 KOBİ''lerin yılı olacak

Türk ekonomisindeki yavaşlamadan doğrudan etkilenen KOBİ''ler için 2012 yılının ''zor geçtiğini'' ifade eden sektör temsilcileri, 2013 yılından ümitli olduklarını belirtiyorlar. Sincan Genç İşadamları Derneği (SİNGİAD) Başkanı Harun Pek, sayıları 3 milyona ulaşan Küçük ve Orta Boy İşletmelerin (KOBİ) Türkiye''de toplam istihdamın yüzde 78''ini, toplam üretimin ise yüzde 65''ini karşıladığını söyledi. 2012''nin dokuz aylık döneminde yavaşlamadan KOBİ''lerin doğrudan etkilendiğini dile getiren Pak, 2013 yılının KOBİ''lerin yılı olacağını vurguladı.

SATIN ALMALAR ARTACAK

Pek, ''İhracata yönelen, uluslararası fuarlara büyük önem veren KOBİ sayısı bir hayli fazla. Yeni dönemde bu KOBİ''lerin Pazar paylarını daha da arttırmalarını, alternatif pazarlara yönelmelerini beklemekteyiz. Fitch''in not artışı ile birlikte bu dönem ülkemize gelmesi beklenen yabancı yatırımcıların KOBİ satın almalarında büyük artış yaşanacağını da düşünüyoruz'' dedi.

Üretim ve istihdam artışı bekliyoruz

Not artışına dikkat çeken Siteler GİAD Başkanı Umut Önder Altıntaş ise ''Notumuzun yükselmesi yeni dönemde önemli yatırımların yapılacağını gösteriyor. Türkiye''deki her yeni yatırım da üretim ve istihdam artışı demektir. Son dönemde yeniden yükselmeye başlayan işsizliğin bu sayede yeniden düşmesi beklenebilir'' dedi. ANGİAD Başkan Yardımcısı Şanser Kadooğlu da Türk ekonomisinin geçtiğimiz yıl cari açıkla mücadelede iyi bir sınav verdiğini söyledi.


11 yıl önce