|

30 milyon TL’lik skandal tadilat

Skandal ve yolsuzluklarıyla gündemden düşmeyen CHP’li Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun AK Partili Belediye Başkanı Vehbi Orakçı döneminde 10 milyon TL’ye inşa edilen kültür merkezini 30 milyon TL bedelle tadilata aldığı ortaya çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/05/2018 Salı
Güncelleme: 01:31 - 29/05/2018 Salı
Yeni Şafak
​CHP'li Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu
​CHP'li Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu

CHP'li Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun skandalları bitmiyor. Ak Partili Belediye Başkanı Vehbi Orakçı döneminde 10 milyon TL'ye inşa edilen kültür merkezinin 30 milyon TL'lik skandal bir tadilata sokulduğu ortaya çıktı. 2009 yerel seçimleri öncesi açılışı yapılan kültür merkezi 2 yıl önce "su aldığı" gerekçesi ile tadilata sokuldu. Yapıldığı dönemde iller bankasında alınan kredi ile yapılan ve toplam maliyeti 10 milyon lira olan kültür merkezinin 2 yıl önce ihale edilmeye başlayan ve 7 ihale bedeli ise toplamda 30 milyonu buldu.

RANTI KİMLER PAYLAŞIYOR

Beylikdüzü'nün en cazip yerindeki iş yerlerini kiralayanların Ekrem İmamoğlu'nun "A Takımı"nda yer aldığı iddiası ilçedeki CHP'li siyasetçileri kızdırdı. İmamoğlu'nun 3 iş yerinden birini Kültür ve Sanat Danışmanı Erhan Bayladı’nın kardeşine, diğerini CHP Meclis üyesi ve aynı zamanda başkanvekili Ömer Şatır’ın oğluna, bir diğerini ise iletişim danışmanın yakın ilişkide bulunduğu bir yayınevine kiraladığı öne sürüldü. Yasa gereği meclis üyeleri ve birincil derecede kan bağı olanların ihaleye girmesi suç teşkil etmesinden dolayı, kiralamaların başkasının ismi üzerinden gerçekleştiği de iddia ediliyor. İmamoğlu rant ilşkisinden dolayı gelecek tepkileri dindirmek için kültür merkezinin adını geçen yıl tadilat ihalesinden sonra Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi olarak değiştirdi.

#CHP
#Beylikdüzü
#Ekrem İmamoğlu
6 yıl önce