|

4 üs daha hazır

Yerli ve milli imkanlarla geliştirilerek Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) hizmetine sunulan modüler üs bölgelerinin sayısı artıyor.

Yeni Şafak
04:00 - 3/02/2019 Pazar
Güncelleme: 01:32 - 3/02/2019 Pazar
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Savunma Sanayi Başkanlığının (SSB) ASELSAN’ın ana yükleniciliğinde yürüttüğü proje kapsamında, Kara Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyacını karşılamak amacıyla en zorlu coğrafi koşullarda kullanılan ve kalifiye edilmiş yüksek teknoloji ürünleriyle donatılan modüler üs bölgeleri oluşturuluyor. Yapımı tamamlanan 4 üs bölgesi daha planlanan süre içinde TSK’ye teslim edildi.

Proje kapsamında bugüne kadar teslim edilen modüler yapıdaki üs sayısı böylece 33’e ulaştı. Modüler üsler, havan atışlarına karşı güçlendirilmiş yapıda taşınabilir yaşam üniteleri, balistik koruma sistemleri, uzak komutalı silah sistemleri, elektronik harp unsurları, çok rotorlu insansız hava araçları, atış yeri tespit sistemleri, çeşitli sensörler, emniyet ve ikaz sistemlerinden oluşuyor. Üs bölgelerinin güvenliği için ‘Sarp’ uzaktan komutalı stabilize silah sistemleri, ‘Şahingöz’ termal kameralar, çok rotorlu insansız hava aracı ‘Serçe’, anti-drone sistemleri gibi bir dizi üründen yararlanılıyor. SSB, gelecek dönemde modüler üs bölgelerine yönelik kurulum ve teslimatlara devam edecek.


  • Soçi ruhu sürecek
  • Suriye’deki son gelişmelere ilişkin Moskova’da temaslarda bulunan Türk heyeti, görüşmelerini tamamlayarak Ankara’ya döndü. Türkiye ile Rusya’nın, çeşitli provokasyonlara rağmen İdlib’de sürdürülen işbirliğinin devamında mutabık kaldığını bildiren Milli Savunma Bakanlığı, “Görüşmelerde, Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygı çerçevesinde terörün her türlüsü ile mücadelede karşılıklı işbirliğinin önemi bir kez daha teyit edildi” açıklaması yaptı. Suriye’deki son gelişmelerin Astana ve Soçi’de imzalanan anlaşmalar çerçevesinde değerlendirildiğini bildiren Bakanlık, “Münbiç ve Fırat’ın doğusundaki durum ile ilgili olarak, Türkiye’nin, bölgedeki PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütünden kaynaklanan güvenlik kaygılarının giderilmesi konusunda karşılıklı anlayış birliği içinde olunduğu gözlendi. Bu çerçevede, görüşmelerde, Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygı çerçevesinde terörün her türlüsü ile mücadelede karşılıklı işbirliğinin önemi bir kez daha teyit edildi” ifadelerini kullandı.
#TSK
#Sarp
#Şahingöz
#Serçe
#Üs
#SSB
5 yıl önce