|

800 tanesinin işi bitti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Gençlik Vakfı’nın buluşmasında, “Afrin’de teröristlerden 800 tanesinin işi bitti. Tabii akşama kadar bu sayı daha da artacak” dedi. Gençlerin “Reis bizi Afrin’e götür” sloganlarına “Gerekirse beraber gideceğiz” karşılığını verdi.

Yeni Şafak ve
08:00 - 2/02/2018 Cuma
Güncelleme: 11:11 - 2/02/2018 Cuma
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Harekatı’nda şimdiye kadar 800 teröristin etkisiz hale getirildiğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Harekatı’nda şimdiye kadar 800 teröristin etkisiz hale getirildiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Teşkilat Buluşması programına katıldı. Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Afrin’de teröristlerden 800 tanesinin işi bitti. Tabii akşama kadar bu sayı daha da artacak. Ülkemizde asırlardır var olan vakıf geleneğimizi yeni bir anlayışla çok daha kapsamlı bir sivil toplum müktesebatına dönüştürüyoruz. Son 15 yılda bu konuda attığımız adımların neticelerini yavaş yavaş almaya başladık. Bu süreçte her alanda olduğu gibi sivil toplum faaliyetleri, bilhassa da eğitim-öğretim konularında en büyük darbeyi terör örgütlerinden aldık.

İKİ ÖRGÜTÜ DE ÇÖKERTTİK

Bölücü terör örgütüyle onun güdümündeki yapılar özellikle gençlerimizi hedef almışlar, onların zihin ve gönül dünyalarını karartmışlardır. Aynı şekilde Fetonun da hedefinde gençlerimiz ve onların eğitim-öğretim süreçleri en başta yer almıştır. Devlet ve millet olarak her iki örgütü de çökertmeyi başardık ama bu mücadele sırasında nice gencin terör örgütlerinin saflarında heba oluşuna da yüreğimiz yanarak şahit olduk.

VEBALİ BİZİM ÜZERİMİZEDİR

Türkiye’nin milyonlarca gencinin her birinin enerjisine, birikimine, hayaline ihtiyacı vardır. Şu saatten sonra terör örgütlerine kaptıracağımız her bir gencimizin vebali bizim ve sizin üzerinizedir. Onun için duramayız, çok hassas olacağız. Gençler gün çalışma günüdür, okulunuzda evinizde çalışacaksınız. Gün mücadele günü. 15 Temmuz’da olduğu gibi gerektiğinde tankların, silahların karşısında mücadele edeceksiniz.

NENE HATUN’LARIMIZ VAR

(Erdoğan’ın konuşması sırasında gençlerin ‘Reis bizi Afrin’e götür’ sloganlarına karşılık) İnşallah beraber gideceğiz, gerekirse beraber gideceğiz. Türk milleti mücadeleye başladığı zaman işte böyle başarılara imza atar. Orada jandarma kızlarımız var onlar da mücadelenin içinde. Bizim Nene Hatun’larımız yok muydu? Şerife Bacı’larımız yok muydu? Bugün de var.

BİZİM İÇİN DÖNÜM NOKTASI

Gençler gereken bilgiye iradeye kararlılığa sahip olmanız gerekiyor. Önümüzde 2019 Mart’ta yerel seçimler, Kasım’da parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimi. Bu bizim için bir dönüm noktasıdır. Birileri ‘bizim gençlerimiz onların gençleri kadar cevval değil’ diyor. Bu zaten sandıkta görülüyor kimin gençleri daha cevval kimin gençleri daha hımbıl. Bu defa sandıkları öyle patlatmalı ki bunlar ne olduklarına ne olacaklarına pişman olsunlar. Şimdi diyorum ki durmak yok yola devam. Gençlik halkanızı çok daha büyütmenizi istiyorum. Gerek değerli kızlarım gerek siz değerli evlatlarım bu dayanışma içerisinde inşallah sandıklarda bir patlamayı, patlatmayı sizden Mart 2019’da bekliyorum.

Biz de varız

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, ATV’de yayınlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert programına video konferans aracılığıyla katıldı.

Anlı’nın öncülük yaptığı okuma yazma seferberliğini canlı yayında başlatan Erdoğan, “Böyle bir kampanya olur da bizim buna destek vermememiz düşünülebilir mi? Milli Eğitim Bakanlığımız başta, kurumlarımıza talimatları verdik. İmkanlarımızı da seferber ettik. Biz de bu seferberlikte varız diyoruz” dedi.

Milletten destek beklediklerini vurgulayan Erdoğan, “Okuma yazma bilmeme düzeyini sıfıra indirene kadar bu çabalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Emine Erdoğan ise “Hedefimiz, kadınıyla erkeğiyle tüm vatandaşlarımızın okuma yazma öğrenebilmesini sağlamaktır” sözleriyle kampanyaya destek verdi.


#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Afrin
6 yıl önce