|

Abanoz'dan şok açıklama

İstanbul Emniyet Müdürü Kâzım Abanoz, bazı polislerin meslekleriyle bağdaşmayan faaliyetler yürüttüğünü vurgularak "Bir ülkede mafya varsa polis de ortaktır" dedi.

Yeni Şafak
00:00 - 27/10/2000 Cuma
Güncelleme: 10:46 - 17/05/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv



S P O T

İstanbul Emniyet Müdürü Kazım Abanoz, göreve başladığından bu yana geçen 86 günün değerlendirmesini basın mensuplarına yaptı. Dünyanın en büyük metropollerinden biri olan İstanbul'da asayişi 3 bin polisle sağladıkları belirten Abanoz, İstanbul polisi olarak olaylara müdahalede ve asayişin sağlanmasında son derece başarılı olduklarını söyledi. İstanbul Emniyet Müdürü Kazım Abanoz polisin görevinin halka zulüm etmek değil, hizmet etmek olduğunu dile getirdi.

Bazı polislerin meslekleriyle başdaşmayan faaliyetler yürüttüklerini belirten Abanoz ''Eğer bir ilde mafya var ise, orada polis mafyaya ya ortaktır ya da vatandaşın sorunlarına duyarsızdır. Bize gelen ihbarlar arasında eğer bir yerde çeteleşme, mafya oluşturma gibi şikayetler var ise ve ihbara rağmen orada faaliyetlerini sürdürüyorlarsa o zaman kesinlikle o insanlardan polisin menfaatinin olduğunu düşünebilirsiniz'' dedi.

Kadınlarımız ayaklı kuyumcu gibi

İstanbul'da en büyük sorunlardan birisinin de kapkaç olayları olduğunu belirten Emniyet Müdürü Abanoz ''Türkiye'de hanımlarımız bütün ziynet eşyalarını, değerleri eşyalarını çantalarında taşıyorlar. 2000 yılına girmiş ve Avrupa Birliği'ne girmeye hazırlanan ülkemizde halen kadınlarımızın çoğu bu anlayışı değiştirmedi. Bu nedenle kadınların çantalarına yönelik kapkaç olayları sıklıkla yaşanmakta.Bu olayların önüne geçebilmemiz için vatandaşlarımızın polise yardımcı olmasını istiyoruz'' dedi.

En çok şikayet trafik polislerinden

Emniyet teşkilatı ile ilgili olarak vatandaşlardan gelen şikayetlerin 10'da 9'unun trafik polisleri hakkında olduğunu belirten Abanoz ''Bu konuda bize çok sayıda şikayet geliyor. Özellikle rüşvet konusunda gerekli işlemleri yapıyoruz. Şuana kadar bu tür olaylarla ilgili olarak üst rütbeden kafalar kopardık ve koparmaya devam edeceğiz'' dedi. Abanoz ayrıca trafikte dönen rüşvet olaylarını incelemek için sivil ekipler oluşturacaklarını sözlerine ekledi. --------------- imza ve tarih ----------------




--------------- imza ve tarih ----------------




-------------------------------- yazdir,postala baslangici ----------------------------

#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
24 yıl önce