|

AK Partili vekilden nükleer santral teklifi

AK Partilli Afif Demirkıran, mevcut kaynaklarla elektrik ihtiyacının karşılanamayacağını belirterek, nükleer santral projelerinin hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Yeni Şafak
01:00 - 11/11/2002 Pazartesi
Güncelleme: 11:39 - 22/05/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------

AK Partili vekilden nükleer santral teklifi
----------------------- spot -------------------------

AK Parti'den Batman milletvekili olarak parlamentoya giren TEAŞ eski Genel Müdürü Afif Demirkıran, "Türkiye'nin enerji ihtiyacı 2020 yılında bugünkü ihtiyacın iki katına çıkacak. Mevcut üretimle bu ihtiyacın karşılanması imkânsız" dedi.

Elektrik üretiminin çeşitlendirilmesi gerektiğini de belirten Demirkıran, nükleer santral tehlikesi iddiasının doğruları yansıtmadığını ifade etti. Demirkıran, "komşularımızdan Ermenistan'da, İran'da Romanya'da nükleer santral var. Eğer tehdit söz konusuysa Türkiye zaten tehdit altında. Allah göstermesin o santrallerde bir sorun olsa Türkiye de tehlike altına giriyor. Halbuki biz gelişmiş teknolojiyi kullanarak nükleer santral projesini hayata geçirebiliriz" diye konuştu.

Türkiye'nin hidrolik ve kömüre dayalı elektrik üretimini artırması gerektiğine işaret eden Demirkıran İran'ın yanısıra önümüzdeki dönemde Irak'tan da doğalgaz alınabileceğini belirtti. Afif Demirkıran, "Burada önemli olan enerji planlamasının doğru yapılması. Geçmişte yapılan planlama doğruydu ama dinamik değildi. Ülkede ekonomik kriz oldu, planlanan elektrik enerjisi tüketilemedi. Onun için dinamik bir planlama yapmak lazım" diye konuştu.

Demirkıran, elektrik üretim tesislerinin bu dönem mutlaka özelleştirilmesi gerektiğini savundu. İletim devlette kalmak üzere üretim birimlerinin özelleştirilmesi halinde verimliliğin artacağını kaydeden Demirkıran, AK Parti iktidarında konunun gündeme getirileceğini söyledi.

  • SAMİ GÖKÇE


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    21 yıl önce