|

Akbulut: Küfür, küfrü getirir

ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras'ı makamında kabul eden TBMM Başkanı Yıldırım Akbulut, kıyak emeklilik için "Küfretmek karşı küfrü getirir" dedi

.
00:00 - 11/02/2000 Cuma
Güncelleme: 18:04 - 6/01/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Akbulut: Küfür, küfrü getirir
Akbulut: Küfür, küfrü getirir

ANKARA- TBMM Başkanı Yıldırım Akbulut, kamuoyunda 'kıyak emeklilik' olarak adlandırılan yasal düzenleme ile ilgili bazı yazarların küfretmeye devam ettiğini, kendi düşüncelerinin ise kamuoyuna yanlış aktarıldığını bildirerek, "Küfretmek, karşı küfrü getirir" dedi. Akbulut, ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras'ı makamında kabul etti. Yıldırım Akbulut, bir gazetecinin sorusu üzerine,"Bu çıkan son kanunda, Anayasa Mahkemesi'nin iptal gerekçeleri dikkate alınmıştır. Cumhurbaşkanımız bunda da Anayasa'ya aykırılık görüyorsa, o zaman belki bir kere daha görüşmek üzere Meclis'e gönderebilir. Nasıl hareket edeceğini bilmiyorum. Belki onaylayabilir" diye konuştu. Akbulut, "Konu eleştirilebilir. Ama bu tartışmaların sonucunda sağlıklı bir çözüm tarzı ortaya çıkar. Küfretmek, karşı küfrü getirir" dedi.

'Meclis'e indirmeye gerek yok'

Akbulut, bir gazetecinin, Merve Kavakçı'nın Türk vatandaşlığının kaybettirildiğini anımsatması üzerine, şöyle konuştu: "Bu durumun Genel Kurul'da oylama gerektirip gerektirmeyeceğine ilişkin bağlayıcı birşey söylemek istemiyorum. Şahsi kanaatim, TBMM'nin karar vermesine artık gerek yoktur. Önümüzde, bu hususu tarif edecek yasal bir husus da yoktur. Konuyu Danışma Kurulu'na getirerek bir uzlaşmaya varılmasını istiyorum. Vatandaşlığın kaybettirilmesi kesinleşince, o kişi milletvekili olamaz. Konu Genel Kurul'da oylanır ve aksi bir karar çıkarsa, hukuki durumu izah etmek oldukça güç olacaktır."


24 yıl önce