|

Akıttığın kanda boğul

Terör örgütü üst yöneticisi Brett McGurk, sadece 2015-2017 arasında Suriye'de 17 bin, Irak'ta ise 25 bin sivili vahşi yöntemlerle katlettirdi. Mazlum yakınları, Beyaz Saray'a bağlı katilin hesap vereceği günü bekliyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/12/2017 Cuma
Güncelleme: 02:57 - 8/12/2017 Cuma
Yeni Şafak
​‘Özel yetkili temsilci’ sıfatıyla Beyaz Saray’ın Suriye’ye gönderdiği Brett McGurk, başta PKK olmak üzere farklı örgütlerden devşirdiği teröristlerle 40 bin kişilik katliam ordusu kurdu.
​‘Özel yetkili temsilci’ sıfatıyla Beyaz Saray’ın Suriye’ye gönderdiği Brett McGurk, başta PKK olmak üzere farklı örgütlerden devşirdiği teröristlerle 40 bin kişilik katliam ordusu kurdu.

‘Özel yetkili temsilci’ sıfatıyla Beyaz Saray’ın Suriye’ye gönderdiği Brett McGurk, başta PKK olmak üzere farklı örgütlerden devşirdiği teröristlerle 40 bin kişilik katliam ordusu kurdu. McGurk’ün yönettiği terör ordusu, 2015-2017 döneminde Suriye’de 17 bin, Irak’ta ise 25 bin sivili vahşi yöntemlerle katletti. McGurk’ün bizzat kontrol ettiği terör örgütleri eliyle 7 milyondan fazla Iraklı ve Suriyeli sivil, evlerinden ve beldelerinden sürüldü. Göreve geldiği 2015 yılından buyana birçok toplu katliam, tehcir ve sistematik yağma suçlarına imza atan McGurk’ün ‘insanlığa karşı işlenen suçlar’ kapsamında yargılanması isteniyor. Geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye sığınan Suriye PKK’sı (PYD) eski sözcüsü Talal Silo da McGurk için ‘örgütün beyni’ ifadesini kullanmıştı.

ÇIRAKLIĞI IRAK’TA GEÇTİ

McGurk ilk görev yeri olan Irak’ta 2003 ABD işgalinin hemen ardından atanan sömürge valisi Paul Bremer’in yardımcılığını yaptı. 2005 Irak Anayasası’nın hazırlanmasında aktif rol alan McGurk, Bağdat’ta isminin karıştığı bir skandal sonrası yenidenv Washington’a çağrıldı. Dönemin ABD Başkanı Barack Obama, Bağdat’ta görev yaptığı süre içerisinde Irak’ın parçalanması adına büyük çaba sarfeden McGurk’ü 2015 yılında General John Allen’ın yerine DEAŞ’la Mücadele Koalisyonu Başkanlığı’na ‘Özel Temsilci’ unvanıyla atayarak yeniden bölgeye gönderdi.

İLK GÖRÜŞMESİ PKK İLE

Obama’nın 2015 Ekim'inde bölgeye sömürge valisi olarak gönderdiği McGurk, ABD ordusuna ait helikopterle indiği Rümeylan’daki ABD üssünde ilk görüşmeyi PKK elebaşıları Şahin Cilo ve Bahoz Erdal’la gerçekleştirdi. O dönem DEAŞ’ın devir-teslim tiyatrosuyla PKK’ya verdiği Ayn el-Arab, Kamışlı ve Afrin dışında hakimiyet alanı olmayan terör örgütüne ‘devlet olacaksınız’ vaadinde bulunan McGurk, DEAŞ bahanesiyle işgal edilerek kurulacak korsan devlet haritasını da PKK elebaşılarıyla paylaştı.

ÖRGÜTE “AKDENİZ’ SÖZÜ

Suriye’de ilk görüşmeyi PKK’nın Kandil’den gönderilen isimleriyle yapan sömürge valisi McGurk, “ABD kara gücü olarak sizi seçti. En geç bir yıl içerisinde Kamışlı’dan Akdeniz’e inen hattın kontrolü sizde olacak” dedi. McGurk, PKK’nın bölge işgalinin kara ayağı ile birlikte ABD’nin eğitim, cephane, silah takviyesi ile hava bombardımanlarını da doğrudan yöneten isim oldu. Özellikle son iki yıldaki birçok katliam, tehcir, yağma ve sistematik terör eylemlerinin baş sorumlusu McGurk için Toplumsal Adalet ve Yardımlaşma Derneği (TAYDER) tarafından önceki gün suç duyurusunda bulunuldu. Bini aşkın kişinin şehadeti, 15 bin kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan sabotaj, suikast ve bombalı eylemler nedeniyle McGurk hakkında şehit ve gazi yakınlarının da suç duyurusu hazırlığında olduğu belirtiliyor.

  • Sabotaj uzmanı
  • Göreve geldiği 2015 yılından itibaren PKK/PYD’nin beyni olarak faaliyet yürüten Brett McGurk, terör örgütünü tabela oyunlarıyla meşrulaştırma mücadelesi verdi. İlk olarak Burkan el Fırat ismiyle hülle örgüt kuran McGurk, bu projenin başarısız olması sonrası ‘Suriye Demokratik Güçleri’ (SDG) ismiyle yeni bir tabela terör oluşumunu ilan etti. Pentagon’a bağlı CENTCOM Generali Joseph Votel ve McGurk tarafından kurulan SDG’nin PKK’yı meşrulaştırma amaçlı kurulduğu gerçeği, 2017 yılı temmuz ayında ABD Özel Kuvvetler Komutanı Raymond Thomas tarafından itiraf edildi. Suriye ve Irak’ta yaşanan katliam ve işgalleri doğrudan yöneten McGurk, 2015-2017 aralığında Türkiye’de gerçekleşen ve tamamı Suriye-Irak bağlantılı terör eylemlerinin de bir numaralı sanığı durumunda. Türkiye’nin bu dönem zarfında maruz kaldığı bombalı eylemlerde verdiği şehit sayısı toplamda bini aştı. Fırat Kalkanı Harekâtı ile bozulan terör koridoru projesine karşılık DEAŞ’a karşı verilen 7 aylık savaş döneminde sözde DEAŞ karşıtı koalisyonun Mehmetçik’e hava desteği vermesini engelleyen McGurk, operasyon sürescince verilen 71 şehidin de sorumlusu olarak gösteriliyor.
Aşağılık yalancı

ABD’nin gün yüzüne çıkan DEAŞ pazarlıkları, sömürge valisi Brett McGurk tarafından yönetildi. ABD yönetimi, kuruluş amacı Irak’ta Peşmerge, Suriye’de ise PKK’ya alan açmak olan DEAŞ’ın misyonunu tamamladığı bölgelerde birçok ajanını hava ve karayolu ile tahliye etti. ABD’nin Musul, Deyrizor, Tel Afer, Rakka, Münbiç ve Tabka bölgelerindeki kirli işbirliği ve pazarlıkları yürüten isim olan McGurk, Türkiye’yi teröre destek vermekle suçladı. İlk olarak Suriye ve Irak’a giden 40 bin DEAŞ’lı teröristin Türkiye’den destek gördüğünü söyleyen sömürge valisi McGurk, 2017 yılı haziran ayı içerisinde katıldığı bir panelde ise İdlib’de el-Kaide’nin Türkiye’nin himayesinde olduğu yönünde skandal ifadeler kullandı.

#ABD
#Terör
#Brett McGurk
6 yıl önce